Tejszínes-piskótatorta eperrel
Ki ne szeretné?😁 Egyszerű elkészíteni, azonnal kész, nincs szükség sok piszkos edényre. És mivel éppen eperidényben vagyunk, az eper igazán fenséges teszi a tortát💣.
Hozzávalók
- 250 g 1 csomag gyermek keksz
- 100 g 1 csomag hosszú bébi keksz
- 1000 g Tejföl 4x 250g
- 2 db vaníliás cukor
- 2 kanalak porcukor
- 500 g friss eper
Eljárás
A tálban összekeverjük a 2 savanyú tejszínt 1 vaníliás cukorral és 1 kanál porcukorral. A tortaforma aljára elhelyezzük a piskótákat, és rájuk kenjük a ízesített tejszín felét.
A hosszú piskótákat félbevágjuk, és felvágott oldalukkal tortaformára állítjuk őket. A tejszínre eper darabokat helyezünk. Az eperre szétterítjük a tejszín másik felét, és arra újra piskóta darabokat helyezünk.
Egy tálban összekeverjük a maradék 2 tejfölt 1 vaníliás cukorral és 1 kanál porcukorral. Ismételjük a folyamatot: tejföl, eper, tejföl.
Díszítsük a tetejét gyümölccsel, és a tortát helyezzük a hűtőbe, lehetőleg éjszakára. Jó étvágyat 😋