HIRDETŐ

Forrás: Tetiana_Chudovska from Getty Images

Tejszínes rakott csirkemell burgonyával

Ez a recept egy hagyományos magyar fogás, amelyben a csirke és a burgonya tökéletesen összeolvad a gazdag és krémes tejszínes mártásban. Ez a tökéletes közös vacsora, amely mindenki számára kedves lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Csirke

  • 600 g csirkemell Hozzáadott
  • 2 Szál fokhagyma Hozzáadott
  • 1 mokka kanál Hozzáadott
  • 1 mokka kanál őrölt fekete bors Hozzáadott

Burgonya

  • 1 kg burgonya Hozzáadott

Tejszínes mártás

  • 2 dl Tejszín Hozzáadott
  • 100 g sajt Hozzáadott
  • 1 mokka kanál Paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először előkészítjük a hozzávalókat.

2. Lépés

A csirkemellet megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és fűszerezzük a fokhagymával, sóval és borssal.

3. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk.

4. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

5. Lépés

Egy sütőtálba rétegezzük a csirke és burgonya kockákat.

6. Lépés

Elkészítjük a mártást: a tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a sajtot és a fűszereket.

7. Lépés

A kész mártást ráöntjük a csirke és burgonya rétegekre a sütőtálban.

8. Lépés

Előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük.

9. Lépés

Tálalás előtt 10 percig hagyjuk pihenni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új