HIRDETŐ
Forrás: Tetiana_Chudovska from Getty Images
Tejszínes rakott csirkemell burgonyával
Ez a recept egy hagyományos magyar fogás, amelyben a csirke és a burgonya tökéletesen összeolvad a gazdag és krémes tejszínes mártásban. Ez a tökéletes közös vacsora, amely mindenki számára kedves lesz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Csirke
- 600 g csirkemell
- 2 Szál fokhagyma
- 1 mokka kanál só
- 1 mokka kanál őrölt fekete bors
Burgonya
- 1 kg burgonya
Tejszínes mártás
- 2 dl Tejszín
- 100 g sajt
- 1 mokka kanál Paprika
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Először előkészítjük a hozzávalókat.
2. Lépés
A csirkemellet megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és fűszerezzük a fokhagymával, sóval és borssal.
3. Lépés
A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
4. Lépés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
5. Lépés
Egy sütőtálba rétegezzük a csirke és burgonya kockákat.
6. Lépés
Elkészítjük a mártást: a tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a sajtot és a fűszereket.
7. Lépés
A kész mártást ráöntjük a csirke és burgonya rétegekre a sütőtálban.
8. Lépés
Előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük.
9. Lépés
Tálalás előtt 10 percig hagyjuk pihenni.