HIRDETŐ

Forrás: Ildar Imashev for Getty Images

Tejszínes sajtmártás feldolgozott sajttal

Ez a sajtos szósz a családom abszolút kedvence, és az évek során újra és újra finomítottuk. Krémes, ízletes és egyszerűen finom. A szósz tökéletes mártogatósnak, tésztaszósznak vagy különböző ételek kísérőjeként. Tapasztalt amatőr szakácsként elmondhatom, hogy ez a recept mindig sikerül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Feldolgozott sajt Hozzáadott
  • 200 g creme fraiche Hozzáadott
  • 1 kis hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Mustár Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Paprikapor Hozzáadott
  • Só és bors szükség szerint Hozzáadott
  • Egy korty tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A sajtmártás készítéséhez a feldolgozott sajtot a hagyma és a fokhagyma meghámozásával és finomra vágásával kezdjük. Itt óvatosságra van szükség - az igazi szakácsok tudják, hogy a kisebb darabok jobban kihozzák az ízeket.

2. Lépés

Egy közepes méretű serpenyőben hevítsünk olajat, és pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik. Úgy tapasztaltam, hogy a hagyma és a fokhagyma megpirítása a sajt hozzáadása előtt extra ízvilágot kölcsönöz az ételnek.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a feldolgozott sajtot és a crème fraîche-t. Ez a két összetevő alkotja mártásunk finom közepét, és adja meg jellegzetes krémességét.

4. Lépés

Állandó keverés mellett lassan olvadáspontig hevítsük. Ügyeljünk arra, hogy a hőfok ne legyen túl magas, és adjunk elég időt a mártásnak, hogy ne égjen meg.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a mustárt és a paprikát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

6. Lépés

Ha a mártás túl sűrű, egyszerűen adjunk hozzá egy kis tejet, hogy elérjük a kívánt állagot. Úgy tapasztaltam, hogy a tej lassú, apránként történő hozzáadása adja a legjobb eredményt, és hatékonyan szabályozza az étel állagát.

7. Lépés

Hagyja a sajtmártást a feldolgozott sajttal néhány percig párolódni, hogy az ízek kifejlődhessenek. A türelem megéri - egy kis plusz idő a tűzhelyen olyan ízmélységet csalogat elő a mártásból, amely egyszerűen ellenállhatatlan.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új