Forrás: shellystuart from Getty Images
Tejszínes spárgás csirkemell
Egyszerű, de ízletes étel, ami elkápráztatja a vendégeket. A krémes szószban készült csirke mellé a roppanós spárga tökéletes kiegészítő. A recept ideális a tavaszi és nyári hónapokhoz.
Hozzávalók
Csirkemell
- 4 darab csirkemell filé
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Spárga
- 1 Csomag Friss spárga
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 Csomag só
- 1 Csomag frissen őrölt fekete bors
Tejszínes szósz
- 200 ml Tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Eljárás
Készítsük elő a csirkemellet: alaposan tisztítsuk meg, sózzuk és borsozzuk meg, majd olívaolajban mindkét oldalát süssük aranybarnára. Ha elkészültek, tegyük félre őket.
A megmosott friss spárgát süssük meg olívaolajban, majd sózzuk és borsozzuk. Amikor elkészült, tegyük félre.
Készítsük el a tejszínes mártást: pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát a vajban, adjuk hozzá a lisztet, majd lassan öntsük hozzá a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, amíg a mártás besűrűsödik.
A spárgát a csirkemellek közé helyezzük, feltekerjük, és fogpiszkálóval megszorítjuk.
Süssük a csirkemelleket 180°C-on körülbelül 15 percig.
Sütés után öntsük le őket a mártással.