HIRDETŐ

Forrás: shellystuart from Getty Images

Tejszínes spárgás csirkemell

Egyszerű, de ízletes étel, ami elkápráztatja a vendégeket. A krémes szószban készült csirke mellé a roppanós spárga tökéletes kiegészítő. A recept ideális a tavaszi és nyári hónapokhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Csirkemell

  • 4 darab csirkemell filé Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott

Spárga

  • 1 Csomag Friss spárga Hozzáadott
  • 1 teáskanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Csomag Hozzáadott
  • 1 Csomag frissen őrölt fekete bors Hozzáadott

Tejszínes szósz

  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a csirkemellet: alaposan tisztítsuk meg, sózzuk és borsozzuk meg, majd olívaolajban mindkét oldalát süssük aranybarnára. Ha elkészültek, tegyük félre őket.

2. Lépés

A megmosott friss spárgát süssük meg olívaolajban, majd sózzuk és borsozzuk. Amikor elkészült, tegyük félre.

3. Lépés

Készítsük el a tejszínes mártást: pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát a vajban, adjuk hozzá a lisztet, majd lassan öntsük hozzá a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, amíg a mártás besűrűsödik.

4. Lépés

A spárgát a csirkemellek közé helyezzük, feltekerjük, és fogpiszkálóval megszorítjuk.

5. Lépés

Süssük a csirkemelleket 180°C-on körülbelül 15 percig.

6. Lépés

Sütés után öntsük le őket a mártással.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új