HIRDETŐ

Téli cibereleves

Ez a leves a téli hónapokban fogyasztanak az egészség megőrzése érdekében. Gazdag és ízletes, fűszeres és aromás, valamint tele van zöldségekkel és hüvelyesekkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 nagyobb vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • Koriander Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 14 teáskanál cayenne bors Hozzáadott
  • 1 Üveg paradicsompüré Hozzáadott
  • 500 g csirkehúsleves vagy zöldségleves Hozzáadott
  • 1 doboz fehérbab konzerv Hozzáadott
  • 12 Csésze tejszín Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Egy nagyobb lábasban hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsuk kb. 5 percig, vagy amíg az hagymák megpuhulnak és enyhén aranybarnára pirulnak.

2. Lépés

Keverjük hozzá az őrölt köményt, koriandert, gyömbért, paprikát és cayenne borsot. Pirítsuk kb. 1-2 percig, amíg az illata kicsit ki nem bontakozik.

3. Lépés

Öntsük hozzá a paradicsompürét és a csirkehúsleveset, majd alsonon főzzük percig vagy amíg a leves kiss besűrűsödik.

4. Lépés

Adjuk hozzá a fehérbabot, majd főzzük további 15 percig, vagy amíg a bab is melegszik és az ízek összeérnek.

5. Lépés

Vegyük le a tűzről a lábast, majd keverjük hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.

6. Lépés

Tálaljuk a levest melegen friss petrezelyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új