HIRDETŐ

Forrás: MJPS from Getty Images

Teljes kiőrlésű rozsliszt pizzatészta

Ez a recept egy egészséges és tápláló alternatívát kínál a hagyományos pizzatésztához. A teljes kiőrlésű rozsliszt használata nemcsak ízletesebbé teszi a pizzát, hanem sok rostot és tápanyagot is hozzáad.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 500 g teljes kiőrlésű rozsliszt Hozzáadott
  • 2 Csomag száraz élesztő Hozzáadott
  • 1 tk szőlőcukor Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 300 ml Meleg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, az élesztőt és a cukrot egy nagy tálban.

2. Lépés

Adunk hozzá olívaolajat, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a meleg vizet, miközben folyamatosan keverjük.

3. Lépés

Gyúrjuk össze a tésztát, amíg simává és rugalmassá válik. Ezt követően takarjuk le a tál tetejét, és hagyjuk a tésztát a szobahőmérsékleten kelni 1 órán át.

4. Lépés

Miután megkelt a tészta, gyúrjuk át, és formázzunk belőle két egyforma nagyságú gombócot.

5. Lépés

Nyújtsuk ki a gombócokat kívánt méretűre, majd tegyük őket előmelegített sütőbe, és süssük 10-15 percig, míg aranybarna nem lesz a színe.

6. Lépés

Miután elkészült a tésztalap, rakjuk rá a kedvenc pizzatoppingjainkat, és süssük még 10-15 percig, míg a sajt elolvad és a széle ropogóssá válik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új