Forrás: MJPS from Getty Images
Teljes kiőrlésű rozsliszt pizzatészta
Ez a recept egy egészséges és tápláló alternatívát kínál a hagyományos pizzatésztához. A teljes kiőrlésű rozsliszt használata nemcsak ízletesebbé teszi a pizzát, hanem sok rostot és tápanyagot is hozzáad.
Hozzávalók
- 500 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 Csomag száraz élesztő
- 1 tk szőlőcukor
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só
- 300 ml Meleg víz
Eljárás
Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, az élesztőt és a cukrot egy nagy tálban.
Adunk hozzá olívaolajat, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a meleg vizet, miközben folyamatosan keverjük.
Gyúrjuk össze a tésztát, amíg simává és rugalmassá válik. Ezt követően takarjuk le a tál tetejét, és hagyjuk a tésztát a szobahőmérsékleten kelni 1 órán át.
Miután megkelt a tészta, gyúrjuk át, és formázzunk belőle két egyforma nagyságú gombócot.
Nyújtsuk ki a gombócokat kívánt méretűre, majd tegyük őket előmelegített sütőbe, és süssük 10-15 percig, míg aranybarna nem lesz a színe.
Miután elkészült a tésztalap, rakjuk rá a kedvenc pizzatoppingjainkat, és süssük még 10-15 percig, míg a sajt elolvad és a széle ropogóssá válik.