HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Tepsiben sült csirkecomb
A nagy kedvenc, aminek a tepsis változatát pedig nem csak megenni, hanem elkészíteni is öröm.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 4 ks csirke alsócomb
- 1 Fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgóolaj
- 1 ek finomliszt
- 2 dl csirke alaplé
- szárnyas fűszerkeverék
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A combokat jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket.
2. Lépés
Ezeket a tepsibe helyezzük, és jól megkenjük az olajjal. Még öntünk egy kevés vizet hozzá, majd alufóliával letakarjuk.
3. Lépés
180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük, és kb. 10 percig hagyjuk még sülni.
4. Lépés
Miután kivesszük a combokat, a tepsit visszatesszük a gázra, és 1 ek lisztet megpirítunk a megmaradt zsiradékon. Öntünk hozzá még 2 dl húslevest vagy vizet és ezzel leöntjük a husokat.