HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/55mwxquwsZf_6i6Q8vkc/aee78049334827a0d715ba27c8b7c8.jpeg)
Forrás: FB: Retro sütik és ételek
Tepsiben sült krumpli kolbásszal
Egy tipikus magyar fogás, amely bár egyszerűnek tűnhet, mégis rendkívül ízletes, különösen ha jó minőségű kolbászt használunk hozzá. A krumpli és a kolbász tökéletes párosítása egy hangulatos családi vacsorához vagy hétvégéhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 6 darab krumpli
- 1 darab kolbász
- 1 darab hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 Kanál olaj
- 1 kiskanál Paprika
- 1 csipet só
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Hámozzuk meg a krumplit és a hagymát, karikázzuk fel a kolbászt, és aprítsuk fel a fokhagymát.
2. Lépés
Egy nagy tepsiben öntsünk olajat, adjuk hozzá a krumplit, a kolbászt, a fokhagymát és a hagymát. Majd hintsük meg paprikával és sóval. Keverjük jól össze, hogy mindenhol érje a fűszerezés.
3. Lépés
Előmelegített sütőben 200°C-on süssük körülbelül 45 percig, vagy amíg a krumpli meg nem puhul.
4. Lépés
Tálaljuk melegen ropogós kenyeret kínálva mellé.