HIRDETŐ
Tepsis csirke krumplival
Ez egy egyszerű és ízletes, magyaros recept, amelyet a család minden tagja élvezhet. A ropogós csirke és a sült krumpli tökéletesen harmonizál egymással, a finom fűszerezés pedig kiváló ízt kölcsönöz az ételnek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Minden csirke
- 11⁄2 kg krumpli
- só
- bors
- Paprika
- fokhagyma
- olaj
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
2. Lépés
Tisztítsuk meg és vágjuk fel a krumplit nagyobb darabokra.
3. Lépés
Törjük össze a fokhagymát, és keverjük össze a fűszerekkel és az olajjal.
4. Lépés
Dörzsöljük be a csirkét a fűszer és olaj keverékkel.
5. Lépés
A csirkét helyezzük a tepsibe, majd körbe rakjuk a felkockázott krumplit.
6. Lépés
Sózzuk, borsozzuk meg a krumplit, majd locsoljuk le olajjal.
7. Lépés
Süssük a csirkét és a krumplit a sütőben körülbelül 1 óra alatt, amíg szép aranybarna és ropogós lesz a bőre.