Forrás: Merrimon from Getty Images
Tészta csirkével és spárgával
Ez a recept a kedvenc íz- és színkombinációm. Évek óta készítem ezt a tésztát, mind munka utáni gyors ebédre, mind különleges alkalmakkor vendégeknek. A csirke zamatos és ízgazdag, a spárga pedig frissességet kölcsönöz neki.
Hozzávalók
- 400 g Tészta
- 2 pcs Csirkemell
- 1 bunch Spárga
- 4 fogak Fokhagyma
- 2 kanalak Olívaolajok
- só és bors ízlés szerint
- Frissen reszelt parmezán sajt a megszóráshoz
Eljárás
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Fűszerezzük a csirkét sóval és borssal, és süssük a serpenyőben mindkét oldalát kb. 4-5 percig, amíg jól megbarnul és elkészül. Tapasztalatom szerint, hogy a csirke szaftos maradjon, ne süssük túl.
Közben főzzük meg a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Az én módszerem a tökéletesen főtt tésztához az, hogy a csomagoláson feltüntetett időből 1-2 percet levonok - akkor al dente.
Amikor a csirke elkészült, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és főzzük körülbelül 30 másodpercig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott spárgát, és főzzük kb. 3-4 percig, amíg al dente nem lesz. Ne feledje, hogy a spárga nem szabad túlfőzni. Még mindig ropogósnak kell lennie.
Tegye vissza a csirkét a serpenyőbe, és keverje bele a spárgát. Adjuk hozzá a főtt tésztát, és jól keverjük össze. Ha ez túl száraz, hozzáadhat egy kis vizet a tészta főzéséből.
Kanalazzuk az ételt tányérokra, és szórjuk meg frissen reszelt parmezán sajttal. Ez még fokozhatja az ízeket és adhat némi rafinériát.
És voilá! Kész a csirkés spárgás tészta.