HIRDETŐ

Forrás: ffolas from Canva

Tészta gorgonzolával

Gyors recept a gorgonzolás tésztához. A gorgonzola kivételes íze különleges ízt kölcsönöz ennek az ételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 320 g Tészta fettuccine Hozzáadott
  • 200 g gorgonzola Hozzáadott
  • 250 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • Só és fekete bors Hozzáadott
  • Reszelt parmezán sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. A tésztának al dente, azaz félig megfőttnek kell lennie.

2. Lépés

Közben egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gorgonzolát, és kis lángon hagyjuk megolvadni.

3. Lépés

Amikor a sajt megolvadt, adjuk hozzá a főzőtejszínt, és keverjük össze az egészet. Sóval és borssal fűszerezzük.

4. Lépés

Vegye le a mártást a tűzről, és adja hozzá a főtt és lecsöpögtetett tésztát, keverje jól össze, hogy a mártás szépen összeérjen a tésztával.

5. Lépés

Tálaljuk a fettuccine tésztát reszelt parmezán sajttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek