HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/kazWa8Vhy5rfenLEaVFh/fe2326910b6c3139fbdac60049d15c.jpeg)
Forrás: ffolas from Canva
Tészta gorgonzolával
Gyors recept a gorgonzolás tésztához. A gorgonzola kivételes íze különleges ízt kölcsönöz ennek az ételnek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 320 g Tészta fettuccine
- 200 g gorgonzola
- 250 ml Főzőtejszín
- 2 kanalak Vaj
- Só és fekete bors
- Reszelt parmezán sajt
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Egy serpenyőben sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. A tésztának al dente, azaz félig megfőttnek kell lennie.
2. Lépés
Közben egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gorgonzolát, és kis lángon hagyjuk megolvadni.
3. Lépés
Amikor a sajt megolvadt, adjuk hozzá a főzőtejszínt, és keverjük össze az egészet. Sóval és borssal fűszerezzük.
4. Lépés
Vegye le a mártást a tűzről, és adja hozzá a főtt és lecsöpögtetett tésztát, keverje jól össze, hogy a mártás szépen összeérjen a tésztával.
5. Lépés
Tálaljuk a fettuccine tésztát reszelt parmezán sajttal.