Forrás: Kurt-Erik Goehner from Getty Images
Tészta niva mártással és sonkával
A tészta nicoise mártással és sonkával az egyik kedvenc ételem. Ez az egyszerű, mégis ízletes és laktató összetevő-kombináció tökéletes vacsorát biztosít a családnak vagy a barátoknak.
Hozzávalók
- 300 g tészta
- 200 g Nivy
- 200 g Hams
- 2 gerezd Fokhagyma
- 3 EK Vaj
- 250 ml Tejszínhab
- Só, fekete bors
- Metélőhagyma
- Petrezselyem
Eljárás
A tésztát a csomagolási utasítás szerint főzöm meg. Azt javaslom, hogy al dente főzzük őket, hogy még egy kicsit kemények legyenek. Ezután lecsepegtetem őket, és félreteszem.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott sonkát, és pirítsuk aranyszínűre. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és egy ideig együtt pároljuk.
Adjuk hozzá a tejszínhabot, a reszelt nivát, és hagyjuk, hogy a keverék lassan főjön. Ha a mártás túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés tésztavizet.
Végül adjuk hozzá a főtt tésztát a keverékhez, keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. És máris kész az illatos tészta Niva mártással és sonkával!
Meg lehet szórni metélőhagymával vagy petrezselyemmel is.