HIRDETŐ

Forrás: alely from Getty Images

Tészta padlizsánnal és paradicsommal

Ezt a tésztát padlizsánnal és paradicsommal főzöm ebédre vagy vacsorára, amikor valami könnyű és egészséges ételre vágyom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 200 g Tészta Hozzáadott
  • 2 Padlizsán Hozzáadott
  • 4 db Paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Szárított fűszernövények (bazsalikom, oregánó) Hozzáadott
  • Parmezán sajt a megszóráshoz (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat vágjuk kockákra, a paradicsomokat pedig felezzük el (ha nagyobbak, vágjuk őket kisebb darabokra). Tegyük őket egy tepsibe, szórjuk meg egy kis sóval és borssal, és locsoljuk meg olívaolajjal. Tegyük a sütőbe, és hagyjuk őket kb. 35-40 percig sülni.

2. Lépés

Közben sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Személy szerint én általában egy perccel kevesebb ideig főzöm a tésztát, mint az utasításban szerepel, hogy \al dente\ Ezután lecsöpögtetem, de egy kis vizet hagyok, hogy a szószhoz keverjem.

3. Lépés

Amikor a padlizsán és a paradicsom elkészült, tegye át őket a serpenyőbe, adja hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszernövényeket és egy kevés tésztavizet. Adjuk hozzá a tésztát, és keverjük össze az egészet.

4. Lépés

Ha szeretné, megszórhatja az ételt reszelt parmezán sajttal, és tálalhatja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új