Forrás: alely from Getty Images
Tészta padlizsánnal és paradicsommal
Ezt a tésztát padlizsánnal és paradicsommal főzöm ebédre vagy vacsorára, amikor valami könnyű és egészséges ételre vágyom.
Hozzávalók
- 200 g Tészta
- 2 Padlizsán
- 4 db Paradicsom
- 2 gerezd Fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
- Szárított fűszernövények (bazsalikom, oregánó)
- Parmezán sajt a megszóráshoz (nem kötelező)
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat vágjuk kockákra, a paradicsomokat pedig felezzük el (ha nagyobbak, vágjuk őket kisebb darabokra). Tegyük őket egy tepsibe, szórjuk meg egy kis sóval és borssal, és locsoljuk meg olívaolajjal. Tegyük a sütőbe, és hagyjuk őket kb. 35-40 percig sülni.
Közben sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Személy szerint én általában egy perccel kevesebb ideig főzöm a tésztát, mint az utasításban szerepel, hogy \al dente\ Ezután lecsöpögtetem, de egy kis vizet hagyok, hogy a szószhoz keverjem.
Amikor a padlizsán és a paradicsom elkészült, tegye át őket a serpenyőbe, adja hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszernövényeket és egy kevés tésztavizet. Adjuk hozzá a tésztát, és keverjük össze az egészet.
Ha szeretné, megszórhatja az ételt reszelt parmezán sajttal, és tálalhatja.