HIRDETŐ

Forrás: alely from Getty Images

Tészta padlizsánnal és paradicsommal

Ezt a tésztát padlizsánnal és paradicsommal főzöm ebédre vagy vacsorára, amikor valami könnyű és egészséges ételre vágyom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 200 g Tészta Hozzáadott
  • 2 Padlizsán Hozzáadott
  • 4 db Paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Szárított fűszernövények (bazsalikom, oregánó) Hozzáadott
  • Parmezán sajt a megszóráshoz (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat vágjuk kockákra, a paradicsomokat pedig felezzük el (ha nagyobbak, vágjuk őket kisebb darabokra). Tegyük őket egy tepsibe, szórjuk meg egy kis sóval és borssal, és locsoljuk meg olívaolajjal. Tegyük a sütőbe, és hagyjuk őket kb. 35-40 percig sülni.

2. Lépés

Közben sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Személy szerint én általában egy perccel kevesebb ideig főzöm a tésztát, mint az utasításban szerepel, hogy \al dente\ Ezután lecsöpögtetem, de egy kis vizet hagyok, hogy a szószhoz keverjem.

3. Lépés

Amikor a padlizsán és a paradicsom elkészült, tegye át őket a serpenyőbe, adja hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszernövényeket és egy kevés tésztavizet. Adjuk hozzá a tésztát, és keverjük össze az egészet.

4. Lépés

Ha szeretné, megszórhatja az ételt reszelt parmezán sajttal, és tálalhatja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek