Forrás: svariophoto from Getty Images
Tészta paradicsomszósszal
Könnyű és gyors ebéd hús nélkül. A paradicsomszószos tészta a kedvenc ételem. Akár az egyszerűségük, akár a táplálkozásuk, akár a variációs lehetőségek miatt.
Hozzávalók
- 400 g Tészta
- 3 db paradicsom
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- 100 g Reszelt parmezán sajt
- olívaolaj
- só és bors
- bazsalikom
Eljárás
Öblítse le a paradicsomot, vágja negyedekre, és távolítsa el a magokat. Ezután vágja a paradicsomot apró darabokra.
Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymát.
Hevítsünk egy kis olívaolajat egy edényben, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk meg. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
Amikor a fokhagyma már aromás (de még nem színesedik), hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon kb. 15 percig pároljuk. Ez lehetővé teszi, hogy a paradicsom és a fokhagyma szépen összeérjen, és egy csodálatosan ízletes mártást hozzon létre.
Közben egy nagy fazék sós vízben főzzük meg a tésztát al dente a csomagoláson található utasítás szerint. Ne feledje, hogy a cseh tésztagyártók az optimálisnál hosszabb főzési időt jeleznek. A tésztának kissé keménynek kell maradnia a közepén, hogy a tészta megfelelő \al dente\ állagú maradjon.
Amikor a tészta elkészült, szűrjük le, de hagyjunk meg egy keveset a főzővízből. A tésztavizet adjuk a szószhoz, ez segít abban, hogy a szósz jobban összeálljon a tésztával.
Adja a tésztát a paradicsomszószhoz, és jól keverje össze, hogy a szósz szépen körülölelje a tésztát.
Reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal megszórva azonnal tálaljuk. Jó étvágyat!