HIRDETŐ

Forrás: svariophoto from Getty Images

Tészta paradicsomszósszal

Könnyű és gyors ebéd hús nélkül. A paradicsomszószos tészta a kedvenc ételem. Akár az egyszerűségük, akár a táplálkozásuk, akár a variációs lehetőségek miatt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Tészta Hozzáadott
  • 3 db paradicsom Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g Reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Öblítse le a paradicsomot, vágja negyedekre, és távolítsa el a magokat. Ezután vágja a paradicsomot apró darabokra.

2. Lépés

Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymát.

3. Lépés

Hevítsünk egy kis olívaolajat egy edényben, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk meg. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

4. Lépés

Amikor a fokhagyma már aromás (de még nem színesedik), hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon kb. 15 percig pároljuk. Ez lehetővé teszi, hogy a paradicsom és a fokhagyma szépen összeérjen, és egy csodálatosan ízletes mártást hozzon létre.

5. Lépés

Közben egy nagy fazék sós vízben főzzük meg a tésztát al dente a csomagoláson található utasítás szerint. Ne feledje, hogy a cseh tésztagyártók az optimálisnál hosszabb főzési időt jeleznek. A tésztának kissé keménynek kell maradnia a közepén, hogy a tészta megfelelő \al dente\ állagú maradjon.

6. Lépés

Amikor a tészta elkészült, szűrjük le, de hagyjunk meg egy keveset a főzővízből. A tésztavizet adjuk a szószhoz, ez segít abban, hogy a szósz jobban összeálljon a tésztával.

7. Lépés

Adja a tésztát a paradicsomszószhoz, és jól keverje össze, hogy a szósz szépen körülölelje a tésztát.

8. Lépés

Reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal megszórva azonnal tálaljuk. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új