Forrás: amareto from Getty Images
Tészta pomodoro mártással
A pomodoro mártással készült tészta az egyik kedvenc ételem. Szeretem vacsorára főzni, mert mindössze 30 perc alatt elkészül.
Hozzávalók
- 400 g Tészta
- 400 g Paradicsomkonzerv
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 darab The Onion
- 1 TK Cukor
- olívaolaj
- Só és fekete bors
Eljárás
Egy serpenyőben főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Mindig javaslom, hogy a forrásban lévő vízhez adjunk egy kis sót.
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsuk meg az egészet együtt.
A paradicsomot még a konzervdobozban egy kanállal pattintom ki. Így mindig jobb a szósz állaga.
Ezután adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, a cukrot, a sót és a borsot. Pároljuk a mártást körülbelül 10-15 percig.
Végül keverje a tésztát a mártásba, keverje össze az egészet, és azonnal tálalja. A tészta mindig forrón a legjobb.