:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/p2ctI34J1Q_q0TKGo1Ns/ecc76da1ab13c86f85436a61313a1d.png)
Forrás: canva
Tiramisu tojás nélkül
Készítettem már számtalanszor, és mindig sikert aratott, ezért gondoltam, megosztom tojásmentes változatban is.
Hozzávalók
- 200 g savanykás keksz, például Digestive
- 500 g mascarpone
- 150 g édesítőszerek
- 100 ml erős kávé
- 30 g kakaópor
- vanília aroma
Eljárás
Először is készítsd el az erős kávét, majd hagyd, hogy kihűljön. Tanácsolnám, hogy a lehető legaromásabb, esetleg ízesített kávét használd.
Közben tedd a mascarponét egy tálba, add hozzá az édesítőszert és a vanília aromát. Jól keverd meg. A mascarponé hőmérsékletét nem árt ellenőrizni, mert ha túl hideg, akkor a kávé hűtheti, ha pedig túl meleg, akkor megolvadhat. Ideális hőmérséklete nagyjából szobahőmérséklet körüli.
Ezután áztasd meg a kekszeket a kávéban, majd rendezd el őket a tál alján. Ügyelj rá, hogy ne áztasd túl a kekszeket, mert akkor szétmállanak és a desszert túl nedves lesz.
Kanállal terítsd a kekszre a mascarponés massza felét, majd szórd meg a felét a kakaóporból. Mondhatom, minél jobb minőségű a kakaó, annál finomabban fog harmonizálni a többi hozzávalóval.
Ezt követően jöhet a következő réteg: újabb áztatott keksz, mascarpone és a maradék kakaópor.
A jól ismert eljárást kell követned: keksz, krém, kakaó, és így tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Ezután hagyd a hűtőben legalább 2-3 órát, vagy akár egy éjszakát pihenni.
Ezt a lépést semmilyen körülmények között ne hagyd ki, a hűtőben állás időtartama alatt a tiramisu csak jobb lesz.