Forrás: Maliflower73 via Getty Images
Tojásleves, ahogy a nagymama szokta készíteni 30 perc alatt
A tojásleves az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb leves, amit valaha készítettem. Gyorsan és könnyedén elkészíthető, egészséges és fehérjében gazdag. Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam, és azóta számtalanszor elkészítettem a családom legnagyobb örömére. A fő összetevők természetesen a tojás, valamint finom fűszerek és ízletes zöldségek.
Hozzávalók
- 1 nagy hagyma
- 1 l zöldségleves
- 1 nagy sárgarépa
- 2 nagy Burgonya
- 4 Tojás
- 3 evőkanál Finomra vágott petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál növényi olaj
Eljárás
A tojásleves recept elkészítéséhez hámozza meg a hagymát, a sárgarépát és a burgonyát. A burgonyát és a sárgarépát szeretem nagyjából egyforma méretű kockákra vágni, hogy egyszerre főjenek.
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk, amíg áttetszővé válik. Ezáltal a hagyma karamellizálódik, és a leves édesebbé válik.
Most adjuk hozzá a sárgarépát és a burgonyát, és addig pirítsuk, amíg egy kicsit megpuhulnak.
Öntse a zöldséglevest a serpenyőbe, és forralja fel. Hagyjuk a levest 15 percig főni, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Próbáljon meg villával felhasítani egy darabot a zöldségből, hogy ellenőrizze az átsült mennyiséget.
Amíg a leves fő, verjük fel a tojásokat egy tálban. Óvatosan tegye ezt, hogy ne törjön fel a héj. A tojásokat enyhén verjük fel.
Amikor a zöldségek megfőttek, keverje a levest habverővel, és lassan öntse bele a tojásokat. Így jönnek létre ezek a gyönyörű tojásszálak a levesben.
Vegyük le a tűzről a tojáslevest, és ízesítsük sóval, borssal és petrezselyemmel. Kóstoljon meg egy kanálnyit, és ízlés szerint állítsa be a fűszerezést.
És voilá - kész a tojásleves! Frissen elkészítve a legfinomabb, de természetesen el is tárolhatod, és később felmelegítheted.