Tojásleves virslivel
Kitűnő és egyszerű leves, amit pillanatok alatt elkészíthetsz az otthon megtalálható alapanyagokból.
Hozzávalók
- 1 közepes hagyma
- 320 g Tisztított krumplik
- 10 g vaj
- 100 g párok
- 1100 ml víz
- 2 Tojások
- 2 fokhagymagerezd
- 10 g Tönköly búza gyerek gríz
- megmosott és finomra vágott petrezselyemzöldet
- A teljes szöveg mentése
- só
- Piros őrölt paprika
- Maggi levesfűszerek
Eljárás
Egészben pirítjuk a rákot szárazon, majd hozzáadjuk a vajat és hagyjuk elolvadni. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és enyhén megpirítjuk.
A megtisztított krumplit apróra vágjuk, egy kis részét összedaráljuk, ez fog szolgálni a leves sűrítésére liszt helyett. A többi krumplit hozzáadjuk a hagymához a darabolt virslivel együtt, és egy kis ideig pároljuk, majd felöntjük a maradék vízzel és hozzáadjuk a darált krumplit.
Hozzáadjuk a sót, a piros őrölt paprikát és felforraljuk. Kb. 15 percig főzzük.
Ha megfőtt a krumpli, adjuk hozzá a felvert tojásokat és a grízt, majd főzzük még egy kis ideig együtt. Végül adjuk hozzá a petrezselymet és ízesítsük levesfűszerrel, szükség esetén sózzuk meg. Vegyük le a tűzről és már tálalható is. Jó étvágyat.