HIRDETŐ

Tojáslikőrös kuglóf

Ez a babka illattal tölti meg az egész házat. A tipikus babka készítése egyszerű, ugyanakkor nagy örömöt és elégedettséget szerez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 5 tojás Hozzáadott
  • 240 g porcukor Hozzáadott
  • 1 bal vaníliás cukor Hozzáadott
  • 250 ml olaj Hozzáadott
  • 250 ml Tojáslikőr Hozzáadott
  • 125 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 125 g burgonyakeményítő Hozzáadott
  • 1 bal szódabikarbóna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tésztához a tojásokat, cukrot és vaníliás cukrot habverővel habosra keverjük egy tálban. Hozzáadjuk az olajat, tojáslikőrt és a keményítővel és sütőporral összekevert lisztet, majd simára keverjük. A tésztát kivajazott és liszttel megszórt formába öntjük. Előmelegített sütőbe helyezzük és 180 C-on körülbelül 60 percig sütjük.

2. Lépés

A babkát sütés után hagyjuk körülbelül 10 percig hűlni a formában. Majd óvatosan borítsuk ki és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt a babka tetejét meghintjük cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek