HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Py5w8CX_KXlCKSo4OSyc/d7499850c06886e2428024c487f7b2.jpeg)
Tojáslikőrös kuglóf
Ez a babka illattal tölti meg az egész házat. A tipikus babka készítése egyszerű, ugyanakkor nagy örömöt és elégedettséget szerez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
16
- 5 tojás
- 240 g porcukor
- 1 bal vaníliás cukor
- 250 ml olaj
- 250 ml Tojáslikőr
- 125 g félig durva liszt
- 125 g burgonyakeményítő
- 1 bal szódabikarbóna
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A tésztához a tojásokat, cukrot és vaníliás cukrot habverővel habosra keverjük egy tálban. Hozzáadjuk az olajat, tojáslikőrt és a keményítővel és sütőporral összekevert lisztet, majd simára keverjük. A tésztát kivajazott és liszttel megszórt formába öntjük. Előmelegített sütőbe helyezzük és 180 C-on körülbelül 60 percig sütjük.
2. Lépés
A babkát sütés után hagyjuk körülbelül 10 percig hűlni a formában. Majd óvatosan borítsuk ki és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt a babka tetejét meghintjük cukorral.