HIRDETŐ

Tojáslikőrös kuglóf

Ez a babka illattal tölti meg az egész házat. A tipikus babka készítése egyszerű, ugyanakkor nagy örömöt és elégedettséget szerez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 5 tojás Hozzáadott
  • 240 g porcukor Hozzáadott
  • 1 bal vaníliás cukor Hozzáadott
  • 250 ml olaj Hozzáadott
  • 250 ml Tojáslikőr Hozzáadott
  • 125 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 125 g burgonyakeményítő Hozzáadott
  • 1 bal szódabikarbóna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tésztához a tojásokat, cukrot és vaníliás cukrot habverővel habosra keverjük egy tálban. Hozzáadjuk az olajat, tojáslikőrt és a keményítővel és sütőporral összekevert lisztet, majd simára keverjük. A tésztát kivajazott és liszttel megszórt formába öntjük. Előmelegített sütőbe helyezzük és 180 C-on körülbelül 60 percig sütjük.

2. Lépés

A babkát sütés után hagyjuk körülbelül 10 percig hűlni a formában. Majd óvatosan borítsuk ki és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt a babka tetejét meghintjük cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új