HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Tökéletes Borsóleves grízgaluskával
A borsóleves grízgaluskával egy hagyományos magyar étel, amely tökéletes megoldás a hideg, téli napokra. Ehhez a recepthez nem igényel sok összetevőt, és könnyen elkészíthető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
A leveshez:
- 1 Csésze száraz borsó
- 3 l víz
- 2 sárgarépa felaprítva
- 1 Fej hagyma apróra vágva
- 1 zellerszál apróra vágva
- 2 babérlevél
- só és bors ízlés szerint
A grízgaluskához:
- 100 g gríz
- 1 tojás
- Só az ízléshez
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Tegyük a borsót egy edénybe, adjunk hozzá 3 liter vizet, majd hagyjuk főni közepes lángon.
2. Lépés
Amikor a borsó megpuhul, adjunk hozzá sárgarépát, hagymát, zellerszálat és babérlevelet. Sózzuk meg, borsozzuk és főzzük 20-30 percig.
3. Lépés
Közben készítsük el a grízgaluskákat: egy tálban keverjük össze a grízt, a tojást és a sót. Formázzunk belőle kis gombócokat.
4. Lépés
Csepegtessük a gombócokat a forró levesbe és főzzük további 15-20 percig, vagy amíg a galuskák meg nem puhulnak.