HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes Borsóleves grízgaluskával

A borsóleves grízgaluskával egy hagyományos magyar étel, amely tökéletes megoldás a hideg, téli napokra. Ehhez a recepthez nem igényel sok összetevőt, és könnyen elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A leveshez:

  • 1 Csésze száraz borsó Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
  • 2 sárgarépa felaprítva Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 1 zellerszál apróra vágva Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott

A grízgaluskához:

  • 100 g gríz Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • Só az ízléshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tegyük a borsót egy edénybe, adjunk hozzá 3 liter vizet, majd hagyjuk főni közepes lángon.

2. Lépés

Amikor a borsó megpuhul, adjunk hozzá sárgarépát, hagymát, zellerszálat és babérlevelet. Sózzuk meg, borsozzuk és főzzük 20-30 percig.

3. Lépés

Közben készítsük el a grízgaluskákat: egy tálban keverjük össze a grízt, a tojást és a sót. Formázzunk belőle kis gombócokat.

4. Lépés

Csepegtessük a gombócokat a forró levesbe és főzzük további 15-20 percig, vagy amíg a galuskák meg nem puhulnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új