Tökéletes csirkesaláta
Ez könnyű csirkesaláta bármikor elkészíthető, és tökéletes ebéd, vacsora vagy piknikre. A sült csirkehús és a friss zöldségek tökéletesen harmonizálnak.
Hozzávalók
- 2 ks csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 ks kígyóuborka, felaprítva
- 1 ks paprika, felaprítva
- 1 ks paradicsom, felaprítva
- 1⁄2 ks vöröshagyma felítva
- 1 csészényi salátalevél
- 1⁄4 csészényi magozott olajbogyó
- 1⁄4 csészényi feta sajt morzsolva- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Először is mossuk meg a csirkefilét és vágjuk apró kockára.
A paprikákat mossuk meg, távolítsuk el a magját és vágjuk apró darabokra.
A paradicsomot és az uborkát vágj fel kockákra.
A hagymákat aprítsuk fel darabokra.
Egy serpenyőben hevítsünk fel 2-3 evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a csirkét és pirítsuk meg, amíg teljesen átsül.
Közben adjunk hozzá a serpenyőhöz a hasított hagymát, az őrölt paprikát és az oregánót.
Ha a hús teljesen átsült, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt csirkét helyezzük egy tálba, majd adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket és az apróra vágott petrezselymet.
Keverjük össze a mustárral és tejföllel, majd ízlés szerint ízesítsük sóval.
Az elkészült öntettel keverjük össze a tálban lévő csirkét és zöldségeket, majd hagyjuk állni kb. 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.