HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes Görög rakott burgonya

Fűszeres, gyömbéres köret vagy könnyű főétel, amely bármilyen húsos étellel tökéletes párosítás. A görög rakott burgonya sült citromhéjjal és friss rozmaringgal ízesítve, felvidítja az étkezéseket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 kg burgonya Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyomány Hozzáadott
  • 2 nagy szál rozmaring Hozzáadott
  • 4 ek olíva olaj Hozzáadott
  • 2 citrom leve és héja Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 2 ek szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 tk őrölt paprika Hozzáadott
  • 100 g görög feta sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, sütőrács közepére állítva.

2. Lépés

Hámozzuk meg a burgonyát, majd vágjuk 1 cm széles szeletekre.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat a sóval, borssal, a köménnyel, az oreganóval, a fokhagymával, a citrom levével és a reszelt citromhéjjal.

4. Lépés

Adjuk hozzá a burgonyát és alaposan keverjük össze, hogy minden szelet bevonódjon az ízesítő keverékkel.

5. Lépés

Terítsük szét a burgonyát egy nagy, sütőálló tálban. A tetejére szórjuk rá a rozmaringot.

6. Lépés

Süssük a burgonyát a sütőben kb. 1 órán át, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

7. Lépés

Szórjuk meg a feta sajttal, majd süssük további 10 percig, vagy míg a sajt meg nem olvad.

8. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új