Forrás: Pixabay
Tökéletes Görög rakott burgonya
Fűszeres, gyömbéres köret vagy könnyű főétel, amely bármilyen húsos étellel tökéletes párosítás. A görög rakott burgonya sült citromhéjjal és friss rozmaringgal ízesítve, felvidítja az étkezéseket.
Hozzávalók
- 11⁄2 kg burgonya
- 4 gerezd fokhagyomány
- 2 nagy szál rozmaring
- 4 ek olíva olaj
- 2 citrom leve és héja
- só
- bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 ek szárított oregánó
- 1 tk őrölt paprika
- 100 g görög feta sajt
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, sütőrács közepére állítva.
Hámozzuk meg a burgonyát, majd vágjuk 1 cm széles szeletekre.
Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat a sóval, borssal, a köménnyel, az oreganóval, a fokhagymával, a citrom levével és a reszelt citromhéjjal.
Adjuk hozzá a burgonyát és alaposan keverjük össze, hogy minden szelet bevonódjon az ízesítő keverékkel.
Terítsük szét a burgonyát egy nagy, sütőálló tálban. A tetejére szórjuk rá a rozmaringot.
Süssük a burgonyát a sütőben kb. 1 órán át, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Szórjuk meg a feta sajttal, majd süssük további 10 percig, vagy míg a sajt meg nem olvad.
Tálaljuk melegen.