HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Tökéletes könnyű mézes sült sárgarépa

Ez a klasszikus köret mindig nagy sikert arat nálam.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 lb A sárgarépából Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • 2 EL méz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EL friss petrezselyem, apróra vágva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Először is melegítse elő a sütőt 400 fokra (200 fok). Ez a tökéletes hőmérséklet ahhoz, hogy a sárgarépa szép színt kapjon és puha legyen.

2. Lépés

Hámozza meg a sárgarépát, és vágja egyenletesen 2 hüvelykes darabokra. Az egyenletes méret biztosítja az egyenletes sütést.

3. Lépés

Egy keverőtálban keverjük össze a sárgarépát, az olívaolajat, a mézet, a sót és a borsot. Tippként keverjük össze a kezünkkel, hogy megfelelően bevonjuk a sárgarépát.

4. Lépés

A bevont sárgarépát egyenletesen terítsük szét egy tepsiben. Ügyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk össze a tepsit; a darabok között legyen hely, hogy szép, egyenletes sültet kapjunk.

5. Lépés

Süsse a sárgarépát az előmelegített sütőben 25-30 percig, félidőben nyissa ki, hogy megfordítsa a sárgarépát, hogy egyenletesen barnuljon. Aranyszínűnek és enyhén karamellizáltnak kell lennie.

6. Lépés

Végül díszítse a sült sárgarépát frissen vágott petrezselyemmel a színpompa és a további ízek érdekében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek