HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Tökéletes könnyű mézes sült sárgarépa

Ez a klasszikus köret mindig nagy sikert arat nálam.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 lb A sárgarépából Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • 2 EL méz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EL friss petrezselyem, apróra vágva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Először is melegítse elő a sütőt 400 fokra (200 fok). Ez a tökéletes hőmérséklet ahhoz, hogy a sárgarépa szép színt kapjon és puha legyen.

2. Lépés

Hámozza meg a sárgarépát, és vágja egyenletesen 2 hüvelykes darabokra. Az egyenletes méret biztosítja az egyenletes sütést.

3. Lépés

Egy keverőtálban keverjük össze a sárgarépát, az olívaolajat, a mézet, a sót és a borsot. Tippként keverjük össze a kezünkkel, hogy megfelelően bevonjuk a sárgarépát.

4. Lépés

A bevont sárgarépát egyenletesen terítsük szét egy tepsiben. Ügyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk össze a tepsit; a darabok között legyen hely, hogy szép, egyenletes sültet kapjunk.

5. Lépés

Süsse a sárgarépát az előmelegített sütőben 25-30 percig, félidőben nyissa ki, hogy megfordítsa a sárgarépát, hogy egyenletesen barnuljon. Aranyszínűnek és enyhén karamellizáltnak kell lennie.

6. Lépés

Végül díszítse a sült sárgarépát frissen vágott petrezselyemmel a színpompa és a további ízek érdekében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új