Forrás: Freepik
Tökéletes könnyű mézes sült sárgarépa
Ez a klasszikus köret mindig nagy sikert arat nálam.
Hozzávalók
- 1 lb A sárgarépából
- 2 EL Olívaolaj
- 2 EL méz
- só ízlés szerint
- Fekete bors ízlés szerint
- 2 EL friss petrezselyem, apróra vágva
Eljárás
Először is melegítse elő a sütőt 400 fokra (200 fok). Ez a tökéletes hőmérséklet ahhoz, hogy a sárgarépa szép színt kapjon és puha legyen.
Hámozza meg a sárgarépát, és vágja egyenletesen 2 hüvelykes darabokra. Az egyenletes méret biztosítja az egyenletes sütést.
Egy keverőtálban keverjük össze a sárgarépát, az olívaolajat, a mézet, a sót és a borsot. Tippként keverjük össze a kezünkkel, hogy megfelelően bevonjuk a sárgarépát.
A bevont sárgarépát egyenletesen terítsük szét egy tepsiben. Ügyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk össze a tepsit; a darabok között legyen hely, hogy szép, egyenletes sültet kapjunk.
Süsse a sárgarépát az előmelegített sütőben 25-30 percig, félidőben nyissa ki, hogy megfordítsa a sárgarépát, hogy egyenletesen barnuljon. Aranyszínűnek és enyhén karamellizáltnak kell lennie.
Végül díszítse a sült sárgarépát frissen vágott petrezselyemmel a színpompa és a további ízek érdekében.