Forrás: Freepik
Tökéletes könnyű tonhalkonzerv majonéz
A tonhalas majonéz klasszikus, egyszerű és kiadós étel, amely a nap bármely szakában fogyasztható. A tonhalkonzerv kiadós fehérjéjét a majonéz krémes ízével kombinálva ezt az ételt általában szendvicsekhez tálalják, de sült burgonya töltelékeként vagy zöldségek mártogatósaként is használható.
Hozzávalók
- 2 konzervdobozok Tonhal vízben vagy olajban (lecsepegtetve)
- 5 EL Majonéz
- 1 Kis hagyma (apróra vágva)
- Só és fekete bors (ízlés szerint)
- 1 evőkanál Citromlé (nem kötelező)
- 2 EL Apróra vágott petrezselyem (nem kötelező)
Eljárás
A tonhalkonzerveket alaposan lecsepegtetjük.
Egy tálban keverjük össze a lecsepegtetett tonhalat és az apróra vágott hagymát.
Adja hozzá a majonézt, először 4 evőkanállal, majd ha szükséges, a krémesség érdekében többel.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha van, adjunk hozzá egy csepp citromlevet. Ez nem kötelező, de fokozhatja az ízét.
Keverje jól össze, amíg az összes hozzávaló alaposan összeáll. Ha szeretné, adjon hozzá apróra vágott petrezselymet az extra színért.
A Tuna Mayo most már készen áll arra, hogy szendvicsbetétként, sült burgonya tetején vagy mártogatósként tálaljuk. A legjobb íz érdekében tálalás előtt hagyja 30 percig hűlni a hűtőben.