Tökéletes kovászos uborka recept
A hagyományos házi savanyú uborka a legnépszerűbb savanyúság. Ez a legjobb módja a nagy uborka termés felhasználásának. Próbálja ki ezt a receptet ropogós savanyú uborkához.
Hozzávalók
Alapanyagok
- Savanyú uborka
- Friss kapor (zöldség)
- Répa (kerekeken)
- The Onion
Infúzió
- 13⁄4 l víz
- 100 g cukor
- 1⁄2 l ecet
- Például Deko tartósítószer uborkákhoz
Eljárás
Alaposan mossuk meg és hagyjuk megszáradni a befőttesüvegeket.
Megtisztítjuk a zöldségeket, szeletelt répát, köményt és uborkákat helyezünk a előkészített befőzőüvegekbe. Arra törekszünk, hogy a legnagyobb uborkákkal kezdjük, hogy a pohárba minél több férjen bele.
Készítsünk édes-savanyú levet az összes hozzávaló összekeverésével. Főzzük 5 percig.
A hűtés után öntsük a uborkát a palackba, hagyjunk kb. 1 cm szabad helyet a palack tetejétől és az uborkának a lében kell lennie.
Az üveget lezárjuk a tetejével, elhelyezzük a vízzel teli fazék aljára. A fazékra tegyünk fel egy fedőt, forraljuk fel a vizet, és főzzük 5 percig.
Ezt követően kivesszük a befőttesüvegeket és 12-24 órán keresztül hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten. Be is csomagolhatjuk őket egy takaróba.
Hűlés után ellenőrizze, hogy a fedelek megfelelően illeszkednek-e a palackhoz. Ha elveszti a fedél és nem mozog, az uborkák helyesen vannak befőzve.
Jó étvágyat :)