HIRDETŐ

Tökéletes kovászos uborka recept

A hagyományos házi savanyú uborka a legnépszerűbb savanyúság. Ez a legjobb módja a nagy uborka termés felhasználásának. Próbálja ki ezt a receptet ropogós savanyú uborkához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Alapanyagok

  • Savanyú uborka Hozzáadott
  • Friss kapor (zöldség) Hozzáadott
  • Répa (kerekeken) Hozzáadott
  • The Onion Hozzáadott

Infúzió

  • 134 l víz Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 12 l ecet Hozzáadott
  • Például Deko tartósítószer uborkákhoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Alaposan mossuk meg és hagyjuk megszáradni a befőttesüvegeket.

2. Lépés

Megtisztítjuk a zöldségeket, szeletelt répát, köményt és uborkákat helyezünk a előkészített befőzőüvegekbe. Arra törekszünk, hogy a legnagyobb uborkákkal kezdjük, hogy a pohárba minél több férjen bele.

3. Lépés

Készítsünk édes-savanyú levet az összes hozzávaló összekeverésével. Főzzük 5 percig.

4. Lépés

A hűtés után öntsük a uborkát a palackba, hagyjunk kb. 1 cm szabad helyet a palack tetejétől és az uborkának a lében kell lennie.

5. Lépés

Az üveget lezárjuk a tetejével, elhelyezzük a vízzel teli fazék aljára. A fazékra tegyünk fel egy fedőt, forraljuk fel a vizet, és főzzük 5 percig.

6. Lépés

Ezt követően kivesszük a befőttesüvegeket és 12-24 órán keresztül hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten. Be is csomagolhatjuk őket egy takaróba.

7. Lépés

Hűlés után ellenőrizze, hogy a fedelek megfelelően illeszkednek-e a palackhoz. Ha elveszti a fedél és nem mozog, az uborkák helyesen vannak befőzve.

8. Lépés

Jó étvágyat :)

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

483 receptek

Mascarpone

131 receptek

Desszert

1887 receptek

Húsételek

1195 receptek

Apple

346 receptek

Gyors ételek

2029 receptek

Sütemények

826 receptek

Banán

104 receptek

Ebéd

2496 receptek