HIRDETŐ

Tökéletes kovászos uborka recept

A hagyományos házi savanyú uborka a legnépszerűbb savanyúság. Ez a legjobb módja a nagy uborka termés felhasználásának. Próbálja ki ezt a receptet ropogós savanyú uborkához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Alapanyagok

  • Savanyú uborka Hozzáadott
  • Friss kapor (zöldség) Hozzáadott
  • Répa (kerekeken) Hozzáadott
  • The Onion Hozzáadott

Infúzió

  • 134 l víz Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 12 l ecet Hozzáadott
  • Például Deko tartósítószer uborkákhoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Alaposan mossuk meg és hagyjuk megszáradni a befőttesüvegeket.

2. Lépés

Megtisztítjuk a zöldségeket, szeletelt répát, köményt és uborkákat helyezünk a előkészített befőzőüvegekbe. Arra törekszünk, hogy a legnagyobb uborkákkal kezdjük, hogy a pohárba minél több férjen bele.

3. Lépés

Készítsünk édes-savanyú levet az összes hozzávaló összekeverésével. Főzzük 5 percig.

4. Lépés

A hűtés után öntsük a uborkát a palackba, hagyjunk kb. 1 cm szabad helyet a palack tetejétől és az uborkának a lében kell lennie.

5. Lépés

Az üveget lezárjuk a tetejével, elhelyezzük a vízzel teli fazék aljára. A fazékra tegyünk fel egy fedőt, forraljuk fel a vizet, és főzzük 5 percig.

6. Lépés

Ezt követően kivesszük a befőttesüvegeket és 12-24 órán keresztül hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten. Be is csomagolhatjuk őket egy takaróba.

7. Lépés

Hűlés után ellenőrizze, hogy a fedelek megfelelően illeszkednek-e a palackhoz. Ha elveszti a fedél és nem mozog, az uborkák helyesen vannak befőzve.

8. Lépés

Jó étvágyat :)

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új