HIRDETŐ

Tökéletes Meggyes mákos rétes

A meggyes mákos rétes Magyarország egyik népszerű és hagyományos süteménye. Az elkészítése egyszerű, így kezdő szakácsok is nekiállhatnak. Tökéletes desszert lehet egy vasárnapi ebéd után vagy akár egy ünnepi asztalon is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 5 dkg vaj Hozzáadott
  • 25 dkg liszt Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 25 dkg meggy Hozzáadott
  • 10 dkg mák Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • citrom reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Készítsük el a tésztát: A vajat, a lisztet, a sót, a tojást és a vizet dolgozzuk össze, majd gyúrjuk össze kerek cipóvá. Hagyjuk pihenni 30 percig a hűtőben.

2. Lépés

Készítsük el a tölteléket: A meggyet mossuk meg, magozzuk ki és hagyjuk lecsepegni. A mákot őröljük meg, majd keverjük össze a cukorral és a reszelt citromhéjjal.

3. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, majd kenjük meg a töltelékkel. A tésztát tekerjük fel szorosan.

4. Lépés

Helyezzük a rétest a sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a felvert tojással.

5. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük körülbelül 35 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

6. Lépés

Miután kihűlt, szeleteljük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új