HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: WikimediaImages

Tökéletes paleo sütőtök pite

A krémes, fűszeres sütőtökös töltelékkel és a finom ropogós, diós kéreggel ez egy isteni, laktató finomság, amely bizonyítja, hogy az ünnepi szezonban is lehet egészséges módon kényeztetni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A kéreghez:

  • 112 csészék mandulaliszt Hozzáadott
  • 14 csésze Kókuszliszt Hozzáadott
  • 12 csésze Hideg, fűvel táplált vaj, kockára vágva Hozzáadott
  • 1 Szabad tartásból származó tojás Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 112 csésze Sütőtökpüré Hozzáadott
  • 34 csésze Teljes zsírtartalmú kókusztejszín Hozzáadott
  • 12 csésze Nyers méz Hozzáadott
  • 3 Szabad tartásból származó tojások Hozzáadott
  • 2 kanalak Sütőtökös pite fűszer Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Ez nagyon fontos, mert ha a sütő elég meleg, amikor a pitét betesszük, az biztosítja, hogy a pite megfelelően megsüljön.

2. Lépés

Keverjük össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet és a sót egy konyhai robotgépben. Adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és pépesítsük, amíg a keverék durva homokra nem hasonlít. Ez a folyamat segít a gazdag és pelyhes kéreg kialakításában.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojást, és addig pulzáljuk, amíg a tészta elkezd formálódni. Legyünk türelmesek, ez eltarthat egy percig, és ne pépesítsük túl. Azt szeretnénk, hogy éppen csak összeálljon az összes hozzávaló.

4. Lépés

A tésztát tegyük át egy 9 hüvelykes piteformába, egyenletesen terítsük szét az alján és az oldalán. Viszonylag egyenletes réteget kell kapnunk.

5. Lépés

Süssük a tésztát 12-15 percig, amíg enyhén aranyszínű nem lesz. Ügyeljünk arra, hogy a kéreg ne égjen meg - minden sütő más és más, és a sütési idő is eltérő lehet.

6. Lépés

Közben egy keverőtálban keverje össze a sütőtökös pitetöltelék összes hozzávalóját. Alaposan keverjük össze őket, amíg sima nem lesz. Próbáljuk ki a keverék édességét, és szükség esetén igazítsunk a méz mennyiségén.

7. Lépés

Miután kivette a kéreg a sütőből, csökkentse a sütő hőmérsékletét 325°F-ra.

8. Lépés

Öntse a tölteléket a tésztába, és simítsa el a tetejét egy spatulával. A töltelék egyenletes eloszlásának biztosítása egyenletesen sült pitét eredményez.

9. Lépés

Süssük 50-60 percig, amíg a pitetöltelék megdermed, de a közepe még kissé ingatag. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a töltelék tovább szilárdul, ahogy a sütőn kívül kihűl.

10. Lépés

Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni egy rácson. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a pite megdermedjen és könnyen szeletelhető legyen. Ha túl hamar vágjuk fel, széteshet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új