Forrás: Pixabay
Tökéletes Pizzaszósz akár tésztákhoz is
Ez egy egyszerű, mégis ízletes pizzaszósz recept, amelyet különféle pizza verziókhoz, sőt akár tésztákhoz is használhatunk. A szósz alapját a hagyományos olasz összetevők, a paradicsom, a fokhagyma, a bazsalikom és az oregano adják. Ha friss fűszernövényeket használunk, az igazi, autentikus olasz íz érdekében, a végeredmény mindenkit lenyűgöz.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 800 g konzerv paradicsom
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 4 levél friss bazsalikom
- 1⁄4 teáskanál szárított chili pehely
Eljárás
Hevítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes tűzön. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk üvegesre.
Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, cukrot, sót, frissen őrölt feketeborsot, oreganót és az aprított bazsalikom leveleket. Ha szeretné, megszórhatja az egészet egy kis szárított chili pehellyel extra csípősségért.
Hagyjuk a szószt főni kis lángon kb. 45 percig, közben időnként keverjük meg.
Ha a szósz elérte a kívánt sűrűséget, zárjuk el alatta a tüzet. Ha túl darabosnak találjuk, pürésíthetjük botmixerrel.
Használat előtt hagyjuk a szószt teljesen kihűlni. Tárolhatjuk hűtőben akár egy hétig is, vagy lefagyaszthatjuk későbbi használatra.