HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes Pizzaszósz akár tésztákhoz is

Ez egy egyszerű, mégis ízletes pizzaszósz recept, amelyet különféle pizza verziókhoz, sőt akár tésztákhoz is használhatunk. A szósz alapját a hagyományos olasz összetevők, a paradicsom, a fokhagyma, a bazsalikom és az oregano adják. Ha friss fűszernövényeket használunk, az igazi, autentikus olasz íz érdekében, a végeredmény mindenkit lenyűgöz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 800 g konzerv paradicsom Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 4 levél friss bazsalikom Hozzáadott
  • 14 teáskanál szárított chili pehely Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Hevítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes tűzön. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk üvegesre.

2. Lépés

Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, cukrot, sót, frissen őrölt feketeborsot, oreganót és az aprított bazsalikom leveleket. Ha szeretné, megszórhatja az egészet egy kis szárított chili pehellyel extra csípősségért.

3. Lépés

Hagyjuk a szószt főni kis lángon kb. 45 percig, közben időnként keverjük meg.

4. Lépés

Ha a szósz elérte a kívánt sűrűséget, zárjuk el alatta a tüzet. Ha túl darabosnak találjuk, pürésíthetjük botmixerrel.

5. Lépés

Használat előtt hagyjuk a szószt teljesen kihűlni. Tárolhatjuk hűtőben akár egy hétig is, vagy lefagyaszthatjuk későbbi használatra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új