Forrás: Youtube
Töki pompos, avagy házi kenyérlángos
Kenyérlángos, langalló, töki pompos, legyen bármilyen neve a lényeg ugyanaz.
Hozzávalók
Tészta
- 1 ks burgonya
- só
- 2 dl víz
- 1 ek cukor
- 20 g friss élesztő
- 50 dkg kenyérliszt
- 3 ek napraforgóolaj
Feltétek
- 200 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks lilahagyma
- só bors
- 20 dkg sajt
- 15 dkg bacon
Eljárás
A tésztához a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
2 dl vízben elkeverünk egy kevés cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, 10-15 perc alatt.
Egy nagy tálba öntjük az összetört, megfőtt krumplit, a lisztet, az élesztős vizet, az olajat és a sót. Tésztává gyúrjuk, és lefedve 1 órát kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a szeletekre vágott lila hagymát, sajtot és végül a bacont.
Ezt 200 fokon 25-30 percig sütjük, és négyzetekre vágva fogyasztjuk.
A feltétekhez egy kis tálba öntjük a tejfölt, belereszeljük a fokhagymát, sóval-borssal ízesítjük, majd jól összekeverjük.