Töltött csirkemell
Egyszerű és finom étel, alkalmas ebédre vagy vacsorára. Az így elkészített csirke mell biztosan ízleni fog az egész családnak. A jázminrizs nagyszerűen illik hozzá, hiszen saját aromatikus íze van.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 2 csirkemell
- főtt tojás
- kolbász
- savanyú uborka
- Mustár
- őrölt fekete bors
- só
- 1 The Onion
- 1 EK őrölt pirospaprika
- 2 EK sima liszt speciális
- 750 ml víz
Melléklet
- 500 g jázmin rizs
- 1 l víz
- 3 tk cukor
- 1 tk só
- egy kis olaj
Eljárás
A csirke mellét kiverjük vékonyra, sózzuk, fűszerezzük és megkenjük mustárral. Tegyünk rá egy darab uborkát, szalámit a te választásod szerint, főtt tojást és tekerjük fel a húst. Hogy ne essen szét, kössük át a hengert spárgával.
A töltött csirke mellét gyorsan megpirítjuk olajon, majd kiszedjük. Apróra vágott hagymát adunk hozzá és megpirítjuk. Hozzáadjuk a 2 vagy 3 evőkanál lisztet, hagyjuk pirulni, majd hozzáadjuk a darált paprikát. Ezután hozzáadjuk a vizet, sót, fekete borsot és kb.1-2 evőkanál mustárt. Az ínyenc ízért tegyünk hozzá egy kis savanyúságlevet is. Hozzáfőzzük a húst. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük 30 percig.
Kiegészítésként jázminrizst készítünk. Egy kis olajon megpirítjuk a megmosott rizst. Hozzáadjuk a vizet (én 1L-t adtam), majd cukrot, sót és fedő alatt főzzük, amíg a rizs fel nem szívja az összes vizet🙂 Az így elkészített jázminrizs fantasztikusan ízlik. A hozzáadott cukortól egyáltalán nem kell félni, mert ez a rizs csodálatos ízű. Ezt a receptet régen tanultam meg egy ismerősömtől, aki után azonnal kértem a receptjét a kóstolás után
Az ételek csodálatosan ízletesek. A hús szaftos, és ez az alfa / mártás nagyon finom🙂 A köretet természetesen bárki elkészítheti saját ízlése szerint, ahogyan kedveli. Jó étvágyat kívánok!
További receptjeimet megtalálhatják a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on