Forrás: FB: Főzzünk,süssünk kedvünkre-gazdálkodjunk okosan konyhánkban!
Töltött Karalábé
Ez egy hagyományos magyar étel, amelynek központjában a zöldségek és a hús tökéletes harmóniája áll. A töltött karalábé ízletes és tápláló, tökéletes választás ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
Karalábé és töltelék
- 4 közepes méretű karalábé
- 500 g darált hús (fél-fél sertés és marha)
- 1 közepes méretű hagyma, apróra vágott
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágott
- 1 evőkanál Rizs
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
Mártás
- 2 evőkanál liszt
- 1 l csontleves
Eljárás
A karalábékat megpucoljuk, a tetejüket levágjuk, és megfőzzük. Amikor készen vannak, kivesszük a belsejüket, hogy helyet biztosítsunk a tölteléknek.
A darált húst megpirítjuk a hagymával, fokhagymával, rizzsel és pirospaprikával. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A tölteléket a karalábé belsejébe töltjük.
Készítsük el a mártást: pirítsuk meg a lisztet, majd adjuk hozzá a csontlevest. Folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
Tegyük vissza a töltött karalábét a serpenyőbe, öntsük rá a mártást, és közepes lángon főzzük kb. 20 percig.
Tálaljuk forrón a maradék mártással. Jó étvágyat az ételhez!