HIRDETŐ

Forrás: FB: Főzzünk,süssünk kedvünkre-gazdálkodjunk okosan konyhánkban!

Töltött Karalábé

Ez egy hagyományos magyar étel, amelynek központjában a zöldségek és a hús tökéletes harmóniája áll. A töltött karalábé ízletes és tápláló, tökéletes választás ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Karalábé és töltelék

  • 4 közepes méretű karalábé Hozzáadott
  • 500 g darált hús (fél-fél sertés és marha) Hozzáadott
  • 1 közepes méretű hagyma, apróra vágott Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágott Hozzáadott
  • 1 evőkanál Rizs Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott

Mártás

  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 l csontleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A karalábékat megpucoljuk, a tetejüket levágjuk, és megfőzzük. Amikor készen vannak, kivesszük a belsejüket, hogy helyet biztosítsunk a tölteléknek.

2. Lépés

A darált húst megpirítjuk a hagymával, fokhagymával, rizzsel és pirospaprikával. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

3. Lépés

A tölteléket a karalábé belsejébe töltjük.

4. Lépés

Készítsük el a mártást: pirítsuk meg a lisztet, majd adjuk hozzá a csontlevest. Folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik.

5. Lépés

Tegyük vissza a töltött karalábét a serpenyőbe, öntsük rá a mártást, és közepes lángon főzzük kb. 20 percig.

6. Lépés

Tálaljuk forrón a maradék mártással. Jó étvágyat az ételhez!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek