HIRDETŐ

Forrás: FB: Főzzünk,süssünk kedvünkre-gazdálkodjunk okosan konyhánkban!

Töltött Karalábé

Ez egy hagyományos magyar étel, amelynek központjában a zöldségek és a hús tökéletes harmóniája áll. A töltött karalábé ízletes és tápláló, tökéletes választás ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Karalábé és töltelék

  • 4 közepes méretű karalábé Hozzáadott
  • 500 g darált hús (fél-fél sertés és marha) Hozzáadott
  • 1 közepes méretű hagyma, apróra vágott Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágott Hozzáadott
  • 1 evőkanál Rizs Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott

Mártás

  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 l csontleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A karalábékat megpucoljuk, a tetejüket levágjuk, és megfőzzük. Amikor készen vannak, kivesszük a belsejüket, hogy helyet biztosítsunk a tölteléknek.

2. Lépés

A darált húst megpirítjuk a hagymával, fokhagymával, rizzsel és pirospaprikával. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

3. Lépés

A tölteléket a karalábé belsejébe töltjük.

4. Lépés

Készítsük el a mártást: pirítsuk meg a lisztet, majd adjuk hozzá a csontlevest. Folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik.

5. Lépés

Tegyük vissza a töltött karalábét a serpenyőbe, öntsük rá a mártást, és közepes lángon főzzük kb. 20 percig.

6. Lépés

Tálaljuk forrón a maradék mártással. Jó étvágyat az ételhez!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új