HIRDETŐ

Töltött paradicsom egyszerűen és gyorsan

A \Töltött paradicsom\ egy igazán egyszerű és gyorsan elkészíthető klasszikus magyar étel, ami tökéletes választás lehet egy hétköznapi vacsorára vagy ebédre. A friss paradicsomokat bélszínnel és fűszerekkel töltjük meg, majd sajttal megszórjuk és a sütőben sütjük meg.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 nagy szem paradicsom Hozzáadott
  • 500 g bélszín Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 g trappista sajt Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Vágjuk le a paradicsomok tetejét, majd kanalazzuk ki a belsejét óvatosan.

2. Lépés

A bélszínből készítsünk darált húst, majd keverjük össze a fokhagymával, sóval, borssal és az olajjal.

3. Lépés

A húsmasszát töltsük a paradicsomokba, majd szórjuk meg reszelt sajttal.

4. Lépés

Tegyük a megtöltött paradicsomokat egy sütőtálba és süssük őket előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig.

5. Lépés

Az elkészült töltött paradicsomokat szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek