HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9u7GTV8ZGFbQZRTI8frd/c83c95fc3a8e1ed15676f4cf538f04.png)
Töltött paradicsom egyszerűen és gyorsan
A \Töltött paradicsom\ egy igazán egyszerű és gyorsan elkészíthető klasszikus magyar étel, ami tökéletes választás lehet egy hétköznapi vacsorára vagy ebédre. A friss paradicsomokat bélszínnel és fűszerekkel töltjük meg, majd sajttal megszórjuk és a sütőben sütjük meg.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 8 nagy szem paradicsom
- 500 g bélszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- só, bors ízlés szerint
- 200 g trappista sajt
- 1 csokor Petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Vágjuk le a paradicsomok tetejét, majd kanalazzuk ki a belsejét óvatosan.
2. Lépés
A bélszínből készítsünk darált húst, majd keverjük össze a fokhagymával, sóval, borssal és az olajjal.
3. Lépés
A húsmasszát töltsük a paradicsomokba, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
4. Lépés
Tegyük a megtöltött paradicsomokat egy sütőtálba és süssük őket előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig.
5. Lépés
Az elkészült töltött paradicsomokat szórjuk meg aprított petrezselyemmel.