HIRDETŐ

Töltött paradicsom egyszerűen és gyorsan

A \Töltött paradicsom\ egy igazán egyszerű és gyorsan elkészíthető klasszikus magyar étel, ami tökéletes választás lehet egy hétköznapi vacsorára vagy ebédre. A friss paradicsomokat bélszínnel és fűszerekkel töltjük meg, majd sajttal megszórjuk és a sütőben sütjük meg.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 nagy szem paradicsom Hozzáadott
  • 500 g bélszín Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 g trappista sajt Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Vágjuk le a paradicsomok tetejét, majd kanalazzuk ki a belsejét óvatosan.

2. Lépés

A bélszínből készítsünk darált húst, majd keverjük össze a fokhagymával, sóval, borssal és az olajjal.

3. Lépés

A húsmasszát töltsük a paradicsomokba, majd szórjuk meg reszelt sajttal.

4. Lépés

Tegyük a megtöltött paradicsomokat egy sütőtálba és süssük őket előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig.

5. Lépés

Az elkészült töltött paradicsomokat szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új