HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/oC-EooT5xJNalp9rxc2T/3795c8848ed4b2bd7b6a210faead54.png)
Tonhalas tésztasaláta
Ez a finom, egyszerűen elkészíthető tonhalas tésztasaláta ideális ebéd vagy vacsora, amely bármilyen alkalmat különlegessé varázsol.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 400 g tészta (penne, fussili stb.)
- 2 ks konzerv tonhal olajban
- 3 ks nagy paradicsom
- 2 ks cukkini
- 1 ks hagyma
- 2 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
2. Lépés
Eközben a hagymát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a cukkínit és a paradicsomot mossuk meg alaposan, majd daraboljuk fel őket.
3. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a tonhalat (olajával együtt), az összevágott zöldségeket, az olívaolajat, a balzsamecetet.
4. Lépés
Amikor a tészta elkészült, szűrjük le és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, adjuk hozzá a tonhalas keverékhez.
5. Lépés
Ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint. Alaposan keverjük össze.
6. Lépés
Fedjük le a salátát, és hagyjuk az ízeknek összeérni egy órát a hűtőben mielőtt tálaljuk.