HIRDETŐ

Tönkölybúzából készült rozsos zsemle

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
14
  • 125 ml Teljes zsírtartalmú tejből Hozzáadott
  • 10 g Porcukor Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 175 g teljes kiőrlésű rozsliszt Hozzáadott
  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt Hozzáadott
  • 150 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 40 g Olívaolaj Hozzáadott
  • szükség szerint langyos víz Hozzáadott
  • 1 dörzsöléshez felvert tojás Hozzáadott
  • Szórásra szezámmag és chia mag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy tálban készítsünk élesztőt tejből, cukorból és friss élesztőből.

2. Lépés

Ezután mérjük le az összes lisztet egy nagy tálban, adjunk hozzá sót és keverjük össze. Adjuk hozzá a kész élesztőt, tojást, olívaolajat és keverje össze elektromos habverővel, dagasztó fejekkel. Fokozatosan adjunk hozzá vizet, amíg nem kapunk puha rugalmas tésztát.

3. Lépés

A kinyújtott tésztát lisztezett deszkára helyezzük, lisztezünk és tiszta konyharuhával fedjük le. Hagyjuk 45 percig kelni.

4. Lépés

Miután megkelt, átgyúrjuk és kis zsemle formájára formáljuk a tésztát. A zsemléket közvetlenül a sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk sóval és szezámmaggal vagy chia maggal. Éles késsel 2 bemetszést készítünk X formában, majd berakjuk sütni a 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára.

5. Lépés

Sütés után hagyjuk hűlni a rácsokon, vagy még melegen megkenjük vajjal és tálaljuk. Jó étvágyat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új