HIRDETŐ

Toszkán paradicsomleves

Egy igazi ínycsiklandó mediterrán csoda, amely tápláló, ízletes és tökéletes a nyári napokon. A toszkán paradicsomleves olyan leves, amely emlékezetessé teszi minden étkezést.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss paradicsom Hozzáadott
  • 3 nagy sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Szál friss rozmaring Hozzáadott
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál balzsamecet Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alaplé Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 100 g parmezán sajt reszelve Hozzáadott
  • Friss bazsalikomlevél díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A paradicsomot, sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy fazékba tesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a rozmaringot, az extra szűz olívaolajat, a balzsamecetet, az alaplevet és sóval, borssal ízesítjük.

3. Lépés

Fedő alatt, közepes lángon főzzük a zöldségeket kb. 40 percig, amíg teljesen megpuhulnak.

4. Lépés

A rozmaringágakat eltávolítjuk, majd a levest botmixerrel pürésítjük.

5. Lépés

Tálaláskor megszórjuk a reszelt parmezán sajttal és díszítjük friss bazsalikomlevéllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek