HIRDETŐ

Toszkán paradicsomleves

Egy igazi ínycsiklandó mediterrán csoda, amely tápláló, ízletes és tökéletes a nyári napokon. A toszkán paradicsomleves olyan leves, amely emlékezetessé teszi minden étkezést.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss paradicsom Hozzáadott
  • 3 nagy sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Szál friss rozmaring Hozzáadott
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál balzsamecet Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alaplé Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 100 g parmezán sajt reszelve Hozzáadott
  • Friss bazsalikomlevél díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A paradicsomot, sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy fazékba tesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a rozmaringot, az extra szűz olívaolajat, a balzsamecetet, az alaplevet és sóval, borssal ízesítjük.

3. Lépés

Fedő alatt, közepes lángon főzzük a zöldségeket kb. 40 percig, amíg teljesen megpuhulnak.

4. Lépés

A rozmaringágakat eltávolítjuk, majd a levest botmixerrel pürésítjük.

5. Lépés

Tálaláskor megszórjuk a reszelt parmezán sajttal és díszítjük friss bazsalikomlevéllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új