HIRDETŐ
Toszkán paradicsomleves
Egy igazi ínycsiklandó mediterrán csoda, amely tápláló, ízletes és tökéletes a nyári napokon. A toszkán paradicsomleves olyan leves, amely emlékezetessé teszi minden étkezést.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg friss paradicsom
- 3 nagy sárgarépa
- 1 Közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 Szál friss rozmaring
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 l zöldségleves alaplé
- só, bors ízlés szerint
- 100 g parmezán sajt reszelve
- Friss bazsalikomlevél díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A paradicsomot, sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk.
2. Lépés
Egy nagy fazékba tesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a rozmaringot, az extra szűz olívaolajat, a balzsamecetet, az alaplevet és sóval, borssal ízesítjük.
3. Lépés
Fedő alatt, közepes lángon főzzük a zöldségeket kb. 40 percig, amíg teljesen megpuhulnak.
4. Lépés
A rozmaringágakat eltávolítjuk, majd a levest botmixerrel pürésítjük.
5. Lépés
Tálaláskor megszórjuk a reszelt parmezán sajttal és díszítjük friss bazsalikomlevéllel.