HIRDETŐ

Truffel torta

A truffel torta egy finom, gazdag, csokoládés édesség, amely tökéletes ünnepi alkalmakra, vagy csak egy kényeztető desszertnek a hétvégén. A csokoládé, a tejszín és a truffel kombinációja összehoz egy valódi ínyencséget, amit minden csokoládé szeretőnek ki kell próbálnia.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Torta alap

  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 30 g kakaópor Hozzáadott

Truffel

  • 200 g csokoládé truffel Hozzáadott
  • 100 ml Tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a cukrot és a kakaóport, és keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat, egyenként, alaposan keverjük össze minden hozzáadás után.

2. Lépés

Öntsük a keveréket egy sütőpapírral bélelt tortaformába, és süssük 30-35 percig, vagy amíg a teteje meg nem keményedik. Hagyjuk teljesen kihűlni.

3. Lépés

Közben készítsük el a truffelt. Olvasszuk fel a truffelt egy serpenyőben, adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze, amíg sima nem lesz. Hagyjuk kihűlni, majd öntsük a truffelt a kihűlt torta tetejére.

4. Lépés

Hagyjuk a truffelt megdermedni a hűtőben legalább 2 órán keresztül, majd szeleteljük fel, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új