Truffel torta
A truffel torta egy finom, gazdag, csokoládés édesség, amely tökéletes ünnepi alkalmakra, vagy csak egy kényeztető desszertnek a hétvégén. A csokoládé, a tejszín és a truffel kombinációja összehoz egy valódi ínyencséget, amit minden csokoládé szeretőnek ki kell próbálnia.
Hozzávalók
Torta alap
- 200 g étcsokoládé
- 200 g vaj
- 250 g cukor
- 4 ks tojás
- 1 csipet só
- 30 g kakaópor
Truffel
- 200 g csokoládé truffel
- 100 ml Tejszín
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a cukrot és a kakaóport, és keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat, egyenként, alaposan keverjük össze minden hozzáadás után.
Öntsük a keveréket egy sütőpapírral bélelt tortaformába, és süssük 30-35 percig, vagy amíg a teteje meg nem keményedik. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben készítsük el a truffelt. Olvasszuk fel a truffelt egy serpenyőben, adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze, amíg sima nem lesz. Hagyjuk kihűlni, majd öntsük a truffelt a kihűlt torta tetejére.
Hagyjuk a truffelt megdermedni a hűtőben legalább 2 órán keresztül, majd szeleteljük fel, és tálaljuk.