Túrós lángos
🥞 Egy függőséget okozó recept a lángoshoz, amely nem csak egészségesebb, mint a klasszikusok, nem tartalmaz cukrot, sok fehérjét tartalmaz, és az ízletes ízével és lélegzésével hódítja meg Önt. 🥞
Hozzávalók
- 250 g túró finom
- 3 tojás
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 2 evőkanál Méz
- Egy kis szódabikarbóna
- 5 evőkanál tönkölybúzaliszt
Eljárás
🥞 Először készítsünk tojást. Válaszszuk el a fehérjéket a sárgájától. A sárgáját tegyünk egy tálba, adjunk hozzá mézet/vagy bármilyen édesítőt, vanília esszenciát. Ezután verjük fel a sárgáját.
🥞 A tojássárgájához szitáljuk a lisztet sütőporral. Mindent újra keverünk, amíg egynemű masszát nem kapunk.
🥞 Ezután kemény habot verünk a fehérjékből. A havat a sárgájakhoz adjuk és fokozatosan hozzáadjuk a túrót. Ha a tésztánk túl híg lenne, ismét lisztet adunk hozzá, ezt ismét átszitáljuk.
🥞 A így készült tészta kész a hőkezelésre. Készítsünk elő egy teflonos, tapadásmentes serpenyőt. Ha nincs tapadásmentes serpenyőd, akkor használjunk kevés kókuszolajat. Ha nincs kókuszolaj, akkor csak olvasszunk meg egy kevés vajat a serpenyőn.
🥞 Nagy kanállal 'halomban' tésztaadagokat formázunk a palacsintasütőben, amik kerek palacsintákká terülnek szét. Kis lángon kb. 3 percig sütjük. Azután megfordítjuk a palacsintát és további 2 percig sütjük kis lángon. Sűrűbben is megfordíthatjuk a palacsinták, hogy ne égjenek oda.
A párnázás után csak el kell távolítanunk a papírkonyhai törölközővel az esetlegesen égett részeket, és önthetünk a palacsinta tésztájába.
🥞 A kész palacsintát megkenheti lekvárral, csokoládéval, friss gyümölccsel kínálhatja, fantasztikusak a juharsziruppal öntözve. Ha egészségesebb verziót választ, mint én, kenje meg a palacsintát fehérjepudinggal. Én a Lidl vaníliafehérje-pudingját használtam, és megolvasztottam egy maroknyi fagyasztott áfonyát egy kevés mézzel. A fantázia határának nincsenek korlátai.
🥞 Remélem, ez a recept ugyanúgy ízleni fog neked, mint nekem, jó étvágyat! 😋