Forrás: Irina Sergeevna from Getty Images
Túrós palacsinta
Szeretem ezeket a túrós palacsintákat készíteni a gyermekem reggelijére. Hihetetlenül könnyű elkészíteni őket, és az ízük sem kevésbé finom. Sőt, mindig ügyelek arra, hogy megfelelően habosak és könnyűek legyenek.
Hozzávalók
- 250 g Túró
- 2 pcs Tojás
- 2 kanalak Cukor
- 1⁄2 teáskanál Sók
- 1⁄2 teáskanál sütőpor
- 1 üveg búzaliszt
- Sütőolaj
Eljárás
Az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Tapasztalatom szerint a kézi mixer használatával a tészta sima és jól összeáll. Ne felejtsen el sütőport hozzáadni, amitől a palacsinta habosabb lesz. Ha a tészta túl sűrű, adhat hozzá egy kis tejet.
Ezután melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Ne feledje, hogy ne melegítse túl az olajat. Egy nagy kanál tészta az ideális mennyiség egy palacsintához. Közepes lángon süsse a palacsintákat, amíg mindkét oldaluk aranyszínű nem lesz. Én kerülném, hogy túl korán megfordítsuk a palacsintákat, mert széteshetnek. Végül tálalja a palacsintákat tetszés szerinti feltétekkel.