:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/lxoWOT09x8Ic5u-L4Lcj/0778e62a7b1e2f4d52714ed50ae501.png)
Túróval töltött zsemle
Rövid leírás: A túróval töltött zsemle nagyon kedvelt magyar édesség amit könnyű megcsinálni és garantáltan örömet okoz az egész családnak.
Hozzávalók
Tészta:
- 12 darab zsemle
- 500 g túró
- 100 g porcukor
- 1 nagy tojás
- 1 Csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
- 200 g porcukor
- 3 evőkanál citromlé
Eljárás
Vegyük elő a zsemléket, és vágjuk a tetejüket úgy, hogy kalapkákat kapjunk. Óvatosan fúrjunk lyukat a zsemle tetejébe, majd kanalazzuk ki a belsejét.
A túrót keverjük össze a porcukorral, a tojással és a vaníliás cukorral. Ez az édesség tölteléke.
Töltsd meg a zsemléket a túrós keverékkel, majd helyezzük vissza a kalapkákat. Tedd a zsemléket egy sütőrácsra.
Keverjük össze a máz hozzávalóit (porcukor és citromlé), és csurgassuk rá a túróval töltött zsemlékre.
Helyezd a zsemléket a sütőbe, és süsd őket 180 fokon 15 percig, vagy amíg a tetejük aranybarnára nem sül.
Hagyjuk a zsemléket kihűlni mielőtt tálaljuk, ezután élvezhetjük is ezt az ízletes magyar desszertet.