HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Tzatziki szósz
Hagyományos görög uborkás-joghurtos szósz, mely nemcsak remek mártogatós, de húsok mellé is remekül illik.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 2 Csésze reszelt uborka
- 1 csésze natúr görög joghurt
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Az lereszelt uborkát csavarjuk ki, a levére nincs szükség. Tegyük egy tálba és adjuk hozzá a joghurtot, az olívaolajat, a fűszernövényeket, a citromlevet, a fokhagymát és a sót, majd keverjük össze.
2. Lépés
Miután 5 percig pihentettük, adjuk hozzá a citromlevet, és fűszerezzük ismét, ha még szükséges.