HIRDETŐ
Uborkasaláta
A uborkasaláta egy klasszikus magyar recept, mely általában hideg húsok és halak mellé készül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 nagy uborka
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál ecet
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 Fej vöröshagyma
- friss petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Mossuk meg az uborkát, majd reszeljük le vékonyan. Tegyük egy nagy tálba.
2. Lépés
Adjuk hozzá a sót, ecetet, cukrot és a pirospaprikát.
3. Lépés
Keverjük össze alaposan, hogy minden uborkaszelet bevonódjon.
4. Lépés
Adjuk hozzá az olajat és jól keverjük el ismét.
5. Lépés
Szeleteljünk vékonyan egy fej vöröshagymát, és adjuk hozzá az uborkához.
6. Lépés
Jól keverjük össze, majd tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
7. Lépés
Tálalás előtt szórjuk meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.