HIRDETŐ

Uborkasaláta

A uborkasaláta egy klasszikus magyar recept, mely általában hideg húsok és halak mellé készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy uborka Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 4 evőkanál napraforgóolaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az uborkát, majd reszeljük le vékonyan. Tegyük egy nagy tálba.

2. Lépés

Adjuk hozzá a sót, ecetet, cukrot és a pirospaprikát.

3. Lépés

Keverjük össze alaposan, hogy minden uborkaszelet bevonódjon.

4. Lépés

Adjuk hozzá az olajat és jól keverjük el ismét.

5. Lépés

Szeleteljünk vékonyan egy fej vöröshagymát, és adjuk hozzá az uborkához.

6. Lépés

Jól keverjük össze, majd tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

7. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új