HIRDETŐ

Forrás: allFOOD from Getty Images

Újhagyma krémleves

Ez a hagyományos magyar leves igazán laktató és egészséges, amely tökéletes alternatíva lehet a hűvösebb napokra. Az újhagyma kellemes zöld íze és a krémes állag kombinációja igazi gasztronómiai élményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

alapvető

  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 csokor újhagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 112 l zöldségleves alap Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott

Krémessé varázsoló

  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsd elő az alapanyagokat: aprítsd fel a vöröshagymát és az újhagyma zöld részét, a fokhagymát pedig préseld össze.

2. Lépés

Egy nagyobb fazékban hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg rajta a hagymákat.

3. Lépés

Amikor a hagymák megpuhultak, add hozzá a zöldségleves alapját, és forrald fel.

4. Lépés

Ha a leves forr, vedd le a hőfokot, és főzd 15-20 percig.

5. Lépés

A leves főzése közben keverd össze egy kis tálban a tejszínt a liszttel, hogy sima krémet kapj.

6. Lépés

Amikor a leves kész, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a tejszínes krémet, majd turmixold össze botmixerrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek