Forrás: allFOOD from Getty Images
Újhagyma krémleves
Ez a hagyományos magyar leves igazán laktató és egészséges, amely tökéletes alternatíva lehet a hűvösebb napokra. Az újhagyma kellemes zöld íze és a krémes állag kombinációja igazi gasztronómiai élményt nyújt.
Hozzávalók
alapvető
- 2 Fej vöröshagyma
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 11⁄2 l zöldségleves alap
- 2 evőkanál olívaolaj
Krémessé varázsoló
- 200 ml Tejszín
- 1 evőkanál liszt
Eljárás
Készítsd elő az alapanyagokat: aprítsd fel a vöröshagymát és az újhagyma zöld részét, a fokhagymát pedig préseld össze.
Egy nagyobb fazékban hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg rajta a hagymákat.
Amikor a hagymák megpuhultak, add hozzá a zöldségleves alapját, és forrald fel.
Ha a leves forr, vedd le a hőfokot, és főzd 15-20 percig.
A leves főzése közben keverd össze egy kis tálban a tejszínt a liszttel, hogy sima krémet kapj.
Amikor a leves kész, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a tejszínes krémet, majd turmixold össze botmixerrel.