HIRDETŐ

Forrás: allFOOD from Getty Images

Újhagyma krémleves

Ez a hagyományos magyar leves igazán laktató és egészséges, amely tökéletes alternatíva lehet a hűvösebb napokra. Az újhagyma kellemes zöld íze és a krémes állag kombinációja igazi gasztronómiai élményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

alapvető

  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 csokor újhagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 112 l zöldségleves alap Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott

Krémessé varázsoló

  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsd elő az alapanyagokat: aprítsd fel a vöröshagymát és az újhagyma zöld részét, a fokhagymát pedig préseld össze.

2. Lépés

Egy nagyobb fazékban hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg rajta a hagymákat.

3. Lépés

Amikor a hagymák megpuhultak, add hozzá a zöldségleves alapját, és forrald fel.

4. Lépés

Ha a leves forr, vedd le a hőfokot, és főzd 15-20 percig.

5. Lépés

A leves főzése közben keverd össze egy kis tálban a tejszínt a liszttel, hogy sima krémet kapj.

6. Lépés

Amikor a leves kész, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a tejszínes krémet, majd turmixold össze botmixerrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új