HIRDETŐ

Forrás: freepik

Ünnepi gesztenyetorta

Remek ötlet lehet az őszi, vagy a téli szülinapokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 Csomag vajas keksz Hozzáadott
  • 125 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 500 g főzött gesztenyemassza Hozzáadott
  • 300 ml Tejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál rum Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 3 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 4 evőkanál gesztenyepüré a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Törjük össze a kekszeket, majd öntsük rá az olvasztott vajat és alaposan keverjük össze. Egy tortaforma aljára nyomkodjuk a keksz-vajas keveréket. A tapasztalatom alapján jobb, ha egy kicsit vastagabb réteget hagyunk, így könnyebb lesz később a tortát kiborítani és szeletelni. Helyezzük a hűtőbe legalább 15 percre.

2. Lépés

Sütés (nincsen szükség sütésre, hűtés 45 perc)

3. Lépés

Ezalatt készítsük el a gesztenyes masszát. A gesztenyemasszát keverjük össze a tejszínnel, rumbal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Mindig kóstoljuk meg, néha több rumot vagy cukrot igényelhet a massza. Kerüljük a túl édes ízt, hogy ne nyomja el a gesztenye természetes, édes ízét. Emeljük ki a hűtőből a formát, és kanalazzuk rá a gesztenyémasst. Simítsuk le, majd tegyük vissza a hűtőbe.

4. Lépés

Közben olvasszuk meg a csokoládét vízfürdőben. Ha elkészült, öntsük a gesztenyemassza tetejére. Egyenletesen terítsük szét, majd tedd a hűtőbe, amíg a csokoládé meg nem keményedik. A tetejét gesztenyepürével díszítsük, formázzunk belőle gesztenyelevelet vagy apró gesztenye bogyókat a torta tetejére, mindenki örömére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek