Forrás: freepik
Ünnepi gesztenyetorta
Remek ötlet lehet az őszi, vagy a téli szülinapokra.
Hozzávalók
- 2 Csomag vajas keksz
- 125 g olvasztott vaj
- 500 g főzött gesztenyemassza
- 300 ml Tejszín
- 2 evőkanál rum
- 150 g cukor
- 3 Csomag vaníliás cukor
- 200 g étcsokoládé
- 4 evőkanál gesztenyepüré a díszítéshez
Eljárás
Törjük össze a kekszeket, majd öntsük rá az olvasztott vajat és alaposan keverjük össze. Egy tortaforma aljára nyomkodjuk a keksz-vajas keveréket. A tapasztalatom alapján jobb, ha egy kicsit vastagabb réteget hagyunk, így könnyebb lesz később a tortát kiborítani és szeletelni. Helyezzük a hűtőbe legalább 15 percre.
Sütés (nincsen szükség sütésre, hűtés 45 perc)
Ezalatt készítsük el a gesztenyes masszát. A gesztenyemasszát keverjük össze a tejszínnel, rumbal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Mindig kóstoljuk meg, néha több rumot vagy cukrot igényelhet a massza. Kerüljük a túl édes ízt, hogy ne nyomja el a gesztenye természetes, édes ízét. Emeljük ki a hűtőből a formát, és kanalazzuk rá a gesztenyémasst. Simítsuk le, majd tegyük vissza a hűtőbe.
Közben olvasszuk meg a csokoládét vízfürdőben. Ha elkészült, öntsük a gesztenyemassza tetejére. Egyenletesen terítsük szét, majd tedd a hűtőbe, amíg a csokoládé meg nem keményedik. A tetejét gesztenyepürével díszítsük, formázzunk belőle gesztenyelevelet vagy apró gesztenye bogyókat a torta tetejére, mindenki örömére.