HIRDETŐ

Forrás: freepik

Ünnepi gesztenyetorta

Remek ötlet lehet az őszi, vagy a téli szülinapokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 Csomag vajas keksz Hozzáadott
  • 125 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 500 g főzött gesztenyemassza Hozzáadott
  • 300 ml Tejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál rum Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 3 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 4 evőkanál gesztenyepüré a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Törjük össze a kekszeket, majd öntsük rá az olvasztott vajat és alaposan keverjük össze. Egy tortaforma aljára nyomkodjuk a keksz-vajas keveréket. A tapasztalatom alapján jobb, ha egy kicsit vastagabb réteget hagyunk, így könnyebb lesz később a tortát kiborítani és szeletelni. Helyezzük a hűtőbe legalább 15 percre.

2. Lépés

Sütés (nincsen szükség sütésre, hűtés 45 perc)

3. Lépés

Ezalatt készítsük el a gesztenyes masszát. A gesztenyemasszát keverjük össze a tejszínnel, rumbal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Mindig kóstoljuk meg, néha több rumot vagy cukrot igényelhet a massza. Kerüljük a túl édes ízt, hogy ne nyomja el a gesztenye természetes, édes ízét. Emeljük ki a hűtőből a formát, és kanalazzuk rá a gesztenyémasst. Simítsuk le, majd tegyük vissza a hűtőbe.

4. Lépés

Közben olvasszuk meg a csokoládét vízfürdőben. Ha elkészült, öntsük a gesztenyemassza tetejére. Egyenletesen terítsük szét, majd tedd a hűtőbe, amíg a csokoládé meg nem keményedik. A tetejét gesztenyepürével díszítsük, formázzunk belőle gesztenyelevelet vagy apró gesztenye bogyókat a torta tetejére, mindenki örömére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új