Forrás: Youtube
Utánozhatatlan fantázia szelet
Egy hétvégi süti, amit a nagycsalád is dupla adaggal indíthat.e
Hozzávalók
Barna lap
- 2 ks tojás
- 4 ek cukor
- 2 ek víz
- 1 ek napraforgóolaj
- 4 ek liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
Fehér tészta
- 3 ks tojásfehérje
- 4 ek cukor
- 100 g finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 ek napraforgóolaj
- 1 ek víz
- 7 dkg dió
- 25 dkg meggy
Kenéshez
- 50 ml tej
- 20 ml rum
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek napraforgóolaj
Krém
- 3 dl tej
- 3 ks tojássárgája
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
Eljárás
A barna laphoz a tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat a cukorral 5-6 perc alatt habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a vizet és az olajat.
A lisztet, sütőport a kakaóval összekeverjük, és a tojásos masszához adagoljuk egy fakanál segítségével. Tepsibe tesszük, majd 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A fehér tésztához a tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajat, vizet apránként adagoljuk hozzá.
Végül a felaprított diót és a levétől lecsepegtetett meggyet forgatjuk hozzá. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel, pudingporral elkeverjük simára, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
A barna piskótát tálcára tesszük. A rumos tej felével egy ecsettel lekenjük. Rátesszük a krémet. Befedjük a meggyes-diós lappal. A felső lapot is lekenjük a rumos tejjel.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, és a sütemény tetejére tesszük. Jól behűtjük 3-4 órára legalább. Forró vízbe mártott késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.