HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Utánozhatatlan fantázia szelet

Egy hétvégi süti, amit a nagycsalád is dupla adaggal indíthat.e

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5

Barna lap

  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 2 ek víz Hozzáadott
  • 1 ek napraforgóolaj Hozzáadott
  • 4 ek liszt Hozzáadott
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 1 kk szódabikarbóna Hozzáadott

Fehér tészta

  • 3 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 100 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 kk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 ek napraforgóolaj Hozzáadott
  • 1 ek víz Hozzáadott
  • 7 dkg dió Hozzáadott
  • 25 dkg meggy Hozzáadott

Kenéshez

  • 50 ml tej Hozzáadott
  • 20 ml rum Hozzáadott
  • 10 dkg csokoládé Hozzáadott
  • 1 ek napraforgóolaj Hozzáadott

Krém

  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 3 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 3 ek cukor Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 15 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A barna laphoz a tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat a cukorral 5-6 perc alatt habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a vizet és az olajat.

2. Lépés

A lisztet, sütőport a kakaóval összekeverjük, és a tojásos masszához adagoljuk egy fakanál segítségével. Tepsibe tesszük, majd 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

3. Lépés

A fehér tésztához a tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajat, vizet apránként adagoljuk hozzá.

4. Lépés

Végül a felaprított diót és a levétől lecsepegtetett meggyet forgatjuk hozzá. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

5. Lépés

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel, pudingporral elkeverjük simára, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.

6. Lépés

A barna piskótát tálcára tesszük. A rumos tej felével egy ecsettel lekenjük. Rátesszük a krémet. Befedjük a meggyes-diós lappal. A felső lapot is lekenjük a rumos tejjel.

7. Lépés

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, és a sütemény tetejére tesszük. Jól behűtjük 3-4 órára legalább. Forró vízbe mártott késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új