HIRDETŐ

Forrás: Facebook - DOBRÉ RECEPTY terapeuticko#kuchárska mini#megaskupinka ??❤

Vadas marha szelet

Tejszínes vaddisznó, tálalva áfonyával. Párosítható zsemlegombóccal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg Hús sütőtökből Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 4 db sárgarépa Hozzáadott
  • 2 db Petrezselyem Hozzáadott
  • 50 g bacon Hozzáadott
  • lard Hozzáadott
  • Gyökérkeverék pálinkához Hozzáadott
  • őrölt édes piros paprika Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Szárított rozmaring Hozzáadott
  • szárított kakukkfű Hozzáadott
  • babérlevél Hozzáadott
  • vaj Hozzáadott
  • zeller Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A vaddisznó előkészítéséhez előző nap előkészítjük a húst. Baconnel hurkoltúzzuk és paprikával, rozmaringgal, fűszerekkel, kakukkfűvel és vaddisznó fűszerkeverékkel ízesítjük. Végül meglocsoljuk olajjal és alufóliába csomagoljuk.

2. Lépés

A gyökérzöldséget megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk.

3. Lépés

A húst zsírban pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldséget és babérlevelet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy teljesen lefedje a zöldséget. Így felkészült húst párolunk körülbelül 2 óráig.

4. Lépés

A hús elfőzése után kivesszük és a zöldséget levével együtt összeturmixoljuk és leszűrjük.

5. Lépés

A pürésített zöldséget visszahelyezzük a fazékba, felforraljuk, hozzáadjuk a főzőtejszínt és vajjal símává tesszük.

6. Lépés

A tányért áfonyával díszítjük és például gombóccal szolgáljuk fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új