Forrás: Facebook - DOBRÉ RECEPTY terapeuticko#kuchárska mini#megaskupinka ??❤
Vadas marha szelet
Tejszínes vaddisznó, tálalva áfonyával. Párosítható zsemlegombóccal.
Hozzávalók
- 1 kg Hús sütőtökből
- 200 ml főzőtejszín
- 4 db sárgarépa
- 2 db Petrezselyem
- 50 g bacon
- lard
- Gyökérkeverék pálinkához
- őrölt édes piros paprika
- őrölt fekete bors
- Szárított rozmaring
- szárított kakukkfű
- babérlevél
- vaj
- zeller
- olaj
Eljárás
A vaddisznó előkészítéséhez előző nap előkészítjük a húst. Baconnel hurkoltúzzuk és paprikával, rozmaringgal, fűszerekkel, kakukkfűvel és vaddisznó fűszerkeverékkel ízesítjük. Végül meglocsoljuk olajjal és alufóliába csomagoljuk.
A gyökérzöldséget megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk.
A húst zsírban pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldséget és babérlevelet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy teljesen lefedje a zöldséget. Így felkészült húst párolunk körülbelül 2 óráig.
A hús elfőzése után kivesszük és a zöldséget levével együtt összeturmixoljuk és leszűrjük.
A pürésített zöldséget visszahelyezzük a fazékba, felforraljuk, hozzáadjuk a főzőtejszínt és vajjal símává tesszük.
A tányért áfonyával díszítjük és például gombóccal szolgáljuk fel.