HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Gadini

Vadas mártás csirkemellből

Ez egy egyszerű, de nagyon ízletes recept, ami a hús és a vadas mártás kombinációjával mindig nagy siker szokott lenni. Próbáljátok ki, szerintem nem fogtok csalódni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemell filé Hozzáadott
  • 50 ml olaj Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 200 g tejföl Hozzáadott
  • 150 ml csirkeleves (lehet kockából is) Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is sózzuk és borsozzuk a csirkemellet, majd forgassuk meg lisztben. Ezt azért javaslom, mert a liszt segít a húsban megőrizni a nedvességet és abban a nedvességben a hús saját ízeit.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olajat közepes hőmérsékleten. Adagoljuk hozzá a lisztezett csirkemellet és süssük aranysárgára mindkét oldalát. Szerintem nagyon fontos, hogy ne magas hőfokon süssük a húst, mert különben könnyen kiszáradhat.

3. Lépés

Amint a csirkemellk filék mindkét oldala szépen megsült, vegyük le a tűzről és tegyük félre. Ez azért szükséges, hogy a hús egy kicsit pihenhessen, míg elkészítjük a vadas mártást.

4. Lépés

Ugyanabban a serpenyőben, ahol a csirkét sütöttük, adjunk hozzá apróra vágott fokhagymát és pirítsuk meg. Nagyon figyeljünk, hogy ne égjen oda a fokhagyma, mert keserű ízt adhat az ételnek.

5. Lépés

Majd tegyünk hozzá tejfölt, fehérbort, csirkelevest, és fűszerezzük. Forraljuk fel és főzzük 5-10 percet, hogy az ízek jól összeérjenek.

6. Lépés

Ezután tegyük vissza a csirkemellet a serpenyőbe, és főzzük még 10 percig a mártásban.

7. Lépés

Az ételünk végül kész is! Tálaljuk frissen vágott petrezselyemmel meghintve, amely élénk színt és frissességet ad az ételnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új