Forrás: Pixabay: Gadini
Vadas mártás csirkemellből
Ez egy egyszerű, de nagyon ízletes recept, ami a hús és a vadas mártás kombinációjával mindig nagy siker szokott lenni. Próbáljátok ki, szerintem nem fogtok csalódni!
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell filé
- 50 ml olaj
- 100 g liszt
- 200 g tejföl
- 150 ml csirkeleves (lehet kockából is)
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 ml fehérbor
- só
- bors
- friss petrezselyem
Eljárás
Először is sózzuk és borsozzuk a csirkemellet, majd forgassuk meg lisztben. Ezt azért javaslom, mert a liszt segít a húsban megőrizni a nedvességet és abban a nedvességben a hús saját ízeit.
Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olajat közepes hőmérsékleten. Adagoljuk hozzá a lisztezett csirkemellet és süssük aranysárgára mindkét oldalát. Szerintem nagyon fontos, hogy ne magas hőfokon süssük a húst, mert különben könnyen kiszáradhat.
Amint a csirkemellk filék mindkét oldala szépen megsült, vegyük le a tűzről és tegyük félre. Ez azért szükséges, hogy a hús egy kicsit pihenhessen, míg elkészítjük a vadas mártást.
Ugyanabban a serpenyőben, ahol a csirkét sütöttük, adjunk hozzá apróra vágott fokhagymát és pirítsuk meg. Nagyon figyeljünk, hogy ne égjen oda a fokhagyma, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Majd tegyünk hozzá tejfölt, fehérbort, csirkelevest, és fűszerezzük. Forraljuk fel és főzzük 5-10 percet, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezután tegyük vissza a csirkemellet a serpenyőbe, és főzzük még 10 percig a mártásban.
Az ételünk végül kész is! Tálaljuk frissen vágott petrezselyemmel meghintve, amely élénk színt és frissességet ad az ételnek.