HIRDETŐ

Forrás: freepik

Vadas zsemlegombóccal

Mindenkinek van egy kedvelt hagyományos étel, ami csak a nagymamájának sikerül tökéletesen. A sajátom a vadas zsemlegombóccal. Mindig izgalmat jelentett megtanulni elkészíteni otthon, mint ahogy azt nagyanyám is tette.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Vadas:

  • 500 g szarvas vagy marhahús Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál finomliszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott

Zsemlegombóc:

  • 4 ks zsemle Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Csésze tej Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst kisebb darabokra vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Ebben a fázisban igyekezzünk egyenletesen elosztani a sót és borsot a hús minden részén, hogy a végeredm1. Meghámozzuk és apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. A hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a lisztet és a darabokra vágott húst. Kevergessük gyakran, hogy ne ragadjon le.

2. Lépés

Miután a hús barnulni kezd, adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Folyamatos keverés közben pirítsuk őket együtt a hússal, míg a hagyma megpuhul.

3. Lépés

Addig főzzük az alapot, amíg a hús teljesen megpuhul.

4. Lépés

Zsemlegombóc elkészítése:

5. Lépés

A zsemléket felkockázzuk, majd kissé áztatjuk tejben.

6. Lépés

Hozzáadjuk a tojásokat és az olajat, majd alaposan összegyúrjuk. Itt érdemes több időt szánni a gyúrásra, hogy a gombócok kellően összetapadjanak, és ne essenek szét a főzés során.

7. Lépés

Kis gombócokat formázunk a masszából, majd 10-15 percet főzzük forrásban lévő, sós vízben.

8. Lépés

ény ne legyen túl sózott vagy fűszerezetlen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új