Forrás: freepik
Vadász készítése
Ez a hagyományos magyar étel, amelynek alapja a sertéshús, gomba és szósz, további ízét fokhagyma, vöröshagyma és különböző fűszerek adja. Az eredeti nagyvad húsából készült, de ma is gyakran készítik csirkéből vagy sertésből.
Hozzávalók
- 500 g sertéshús (comb vagy tarja)
- 2 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g gomba
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 ks babérlevél
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl vörösbor
- 1 dl víz
- só ízlés szerint
Eljárás
A megmosott húst kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát aprítjuk.
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Hozzáadjuk a húst a serpenyőbe és nagy lángon sütjük, amíg minden oldala megpirul.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a borsot és a köményt a húshoz, majd felöntjük vörösborral és vízzel.
Beledobjuk a babérlevelet és a gombát, majd lefedjük a serpenyőt és alacsony lángon 30 percig főzzük.
Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a petrezselymet. Még 5 percig főzzük, majd tálaljuk.