HIRDETŐ

Forrás: freepik

Vadász készítése

Ez a hagyományos magyar étel, amelynek alapja a sertéshús, gomba és szósz, további ízét fokhagyma, vöröshagyma és különböző fűszerek adja. Az eredeti nagyvad húsából készült, de ma is gyakran készítik csirkéből vagy sertésből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús (comb vagy tarja) Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 250 g gomba Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 dl vörösbor Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A megmosott húst kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát aprítjuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a húst a serpenyőbe és nagy lángon sütjük, amíg minden oldala megpirul.

4. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, a borsot és a köményt a húshoz, majd felöntjük vörösborral és vízzel.

5. Lépés

Beledobjuk a babérlevelet és a gombát, majd lefedjük a serpenyőt és alacsony lángon 30 percig főzzük.

6. Lépés

Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a petrezselymet. Még 5 percig főzzük, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új