HIRDETŐ

Vaddisznópörkölt bográcsban

A vaddisznópörkölt bográcsban egy valóban ízletes és hagyományos magyar étel, amelyet kint a szabadban, előnyösen tűzön lehet elkészíteni. Egy rendes bográcsban készítve igazi élményt nyújt az egész családnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 kg vaddisznó hús (kockázva), Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma, Hozzáadott
  • 6 gerezd fokhagyma, Hozzáadott
  • 2 zöldpaprika, Hozzáadott
  • 2 paradicsom, Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika, Hozzáadott
  • 1 evőkanál koriander, Hozzáadott
  • 1 teáskanál kömény, Hozzáadott
  • 1 teáskanál só, Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 3 evőkanál zsír vagy olaj, Hozzáadott
  • 1 l szárnyas húsleves, Hozzáadott
  • 5 evőkanál tejföl, a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A bográcsban a zsírt felhevítjük és megpirítjuk benne a kockákra vágott hagymát.

2. Lépés

Hozzáadjuk a vaddisznó húst és addig pirítjuk, amíg minden oldala szép barnás színű nem lesz.

3. Lépés

Ezután beleszórjuk a pirospaprikát és jól átkeverjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a fűszereket, sózzuk, borsozzuk.

5. Lépés

Felöntjük a húslevessel és alacsony hőfokon főzzük a húst, amíg teljesen megpuhul. Ez lehet akár 2-3 óra is.

6. Lépés

A végén többször megkeverjük, hogy a hús minden oldala jól átfőjön.

7. Lépés

Tálalás előtt pár percig állni hagyjuk, majd tejföllel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új