Vaddisznópörkölt bográcsban
A vaddisznópörkölt bográcsban egy valóban ízletes és hagyományos magyar étel, amelyet kint a szabadban, előnyösen tűzön lehet elkészíteni. Egy rendes bográcsban készítve igazi élményt nyújt az egész családnak.
Hozzávalók
- 2 kg vaddisznó hús (kockázva),
- 2 Fej vöröshagyma,
- 6 gerezd fokhagyma,
- 2 zöldpaprika,
- 2 paradicsom,
- 2 evőkanál pirospaprika,
- 1 evőkanál koriander,
- 1 teáskanál kömény,
- 1 teáskanál só,
- 1⁄2 teáskanál bors
- 3 evőkanál zsír vagy olaj,
- 1 l szárnyas húsleves,
- 5 evőkanál tejföl, a díszítéshez
Eljárás
A bográcsban a zsírt felhevítjük és megpirítjuk benne a kockákra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a vaddisznó húst és addig pirítjuk, amíg minden oldala szép barnás színű nem lesz.
Ezután beleszórjuk a pirospaprikát és jól átkeverjük.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a fűszereket, sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük a húslevessel és alacsony hőfokon főzzük a húst, amíg teljesen megpuhul. Ez lehet akár 2-3 óra is.
A végén többször megkeverjük, hogy a hús minden oldala jól átfőjön.
Tálalás előtt pár percig állni hagyjuk, majd tejföllel díszítjük.