HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Vajpuha füstölt csülök főzése
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Hús
- 1 ks nagyobb hátsó csülök
- 1 Szál sárgarépa
- 1 Szál fehérrépa
- Fej zeller
- 2 Fej hagyma
- 1 Fej fokhagyma
- 4 ks babérlevél
- 100 ml fehérbor
- só
- szemes bors
- 1 csokor Petrezselyem
Köret
- 100 g sertészsír
- 1 kg krumpli pucolva
- 500 g hagyma
- 500 g lila hagyma
- 2 Fej fokhagyma
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 tk Majoránna
- 1 tk őrölt kömény
- só
- színes bors
- 300 ml búzasör
HIRDETŐ
Eljárás
300 perc.
1. Lépés
Egy nagybobb lábosban annyi vizet forralunk, hogy ellepje a csülköt. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a félbevágott fokhagymát, a fűszereket és a bort, majd mérettől függően 2,5-3 órán keresztül főzzük. Ha letelt az idő, kivesszük a csülköt, és félretesszük.
2. Lépés
Egy tepsit kikenünk zsírral, majd beledobjuk a cikkekre vágott krumplit, a megpucolt és negyedelt hagymákat, a félbevágott fokhagymát és hozzáadjuk a zöld fűszereket. A közepére ültetjük a csülköt bőrrel felfelé, majd a sört is aláöntjük. 200 fokra előmelegített sütőben olyan 90-120 percig sütjük, időnként megfordítva, hogy a csülök bőre őrjítően ropogós legyen, a krumpli pedig tökéletesen megsüljön.